Een gegeven nijlpaard | Annette Bjergfeldt


 Een gegeven nijlpaard - Annette Bjergfeldt (Signatuur)


Magnifieke en sprankelende familieroman over de jacht op de grote liefde, verlies en tweede kansen. Voor de liefhebbers van Jonas Jonasson en Fredrik Backman.


Als Esthers grootvader Hannibal in 1921 een huis op het Deense eiland Amager koopt, ziet hij een leven vol opera, kunst en grootse liefde voor zich. Maar zijn kersverse Russische vrouw Varinka, die ooit als circusartieste háár eerste geliefde in de muil van een nijlpaard zag verdwijnen, is niet zo romantisch ingesteld als hij gehoopt had. Hannibals zucht naar een artistiek en intellectueel leven springt pas weer over op zijn kleinkinderen: Filippa, die de eerste vrouwelijke kosmonaut wil worden, en de tweeling Esther en Olga die beiden voor de titel ‘artiest van de familie’ strijden. Zal het hun lukken? 


Een boek waar de cover en de promo errond alleen al zo opvallend zijn dat je het wil lezen. Een nijlpaard? Ik was zo benieuwd om te lezen hoe deze titel tot stand is gekomen. Een Olifant bestellen en een nijlpaard krijgen… soms gebeuren er al eens dingen en dan kijk je een gegeven nijlpaard natuurlijk niet in de bek.


De auteur schrijft vlot haar verhaal vanuit heden en verleden. Esther is aan het woord en met haar en haar familie vertoef je in Rusland, Parijs,… Met de oma van Esther en Olga heeft de auteur een heel belangrijk personage vast. Zij zorgt dat dit boek zijn boeiende aspect kreeg waardoor je verder leest.


Net zoals de boeken van Fredrik Backman moet deze manier van schrijven jou liggen. Ik persoonlijk lees op tijd en stond graag een boek geschreven op deze manier. Zoonlief die een fobie voor fruit krijgt omdat dronken vader na het drinken fruit mee naar huis brengt en dat allemaal op die specifieke manier geschreven, ik kan dat wel hebben. 


Een boek waar een lach en een traan hand in hand gaan. Na het vallen weer opstaan en doorgaan geschreven met een humoristische pen. Heel benieuwd wat deze auteur ons in de toekomst nog meer gaat brengen. 


  • Auteur(s) : Annette Bjergfeldt
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056726935
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : juli 2021

0 reacties:

Een reactie posten