Al die schitterende hemels | Trent Dalton

 Al die schitterende hemels - Trent Dalton (HarperCollins)


Hartverwarmende rollercoaster van dé Australische bestsellerauteur van dit moment. 


Darwin, 1942. Terwijl Japanse bommen als regendruppels op Australië vallen, rent de twaalfjarige Molly Hook, de dochter van de grafdelver, voor haar leven. Ze is op zoek naar Longcoat Bob, die volgens haar een vloek over haar familie heeft uitgesproken. Ze onderneemt haar zoektocht met twee bijzondere reisgenoten: Greta, een actrice met een vlijmscherpe tong, en Yukio, een neergestorte Japanse gevechtspiloot. Terwijl het achter hen steeds donkerder wordt, schijnt boven hun hoofden de zon... 


Al die schitterende hemels is een prachtige reis door het woeste achterland van Australië, met alle schoonheid en gevaren die het te bieden heeft, bezien door de ogen van een vroegwijs meisje. 


Trent dalton en ik, het werkt. Deze auteur en zijn schrijfsels, ik ben officieel grote fan. Ik was en ben vol lof over Jongen verslindt heelal, dus toen ik in het bezit kon komen van een ERC greep ik die kans met beide handen. Deze auteur heeft iets wat maakt dat ik op het einde van zijn boek denk ‘dit was zo mooi én zo goed geschreven.’


Net zoals zijn debuut stapte ik zonder verwachtingen in dit verhaal. Alhoewel, ik verwachtte - hoopte vooral - dezelfde mooie, soms poëtische (lange) zinnen weer tegen te komen in een sterk opgebouwd verhaal. Ik ben niet teleurgesteld, dit is een overweldigend verhaal en dat is op een goede manier bedoeld.


Waar Jongen verslindt heelal een boek is waar je toeschouwer bent van een heel intrigerend verhaal waar je je klein wil houden, ga je hier moeiteloos mee op de voorgrond. Trent dalton neemt je moeiteloos mee doorheen Australië, doorheen Molly’s tocht. Die tocht, het voelt alsof je de bloemen ziet en ruikt dankzij de beeldende en belovende schrijfstijl van deze auteur. 


Oooh Molly. Wat een hoofdpersonage. Een kind, een kind dat soms de hardheid van een volwassenen moet hebben maar ontwapende fragiel blijft. Het is absoluut niet mogelijk om niet van haar te houden. Alle personages trouwens in dit boek kruipen onder je huid. Een verhaal waar alles in balans is. Normen & waarden, goed & slecht, verdriet & liefde. 


Trent dalton schreef weer een roman, vol van beeld en kleur, van balans en mooie personages. Lees en laat je meevoeren doorheen zijn mooie schrijven. (En dat die cover weer een prachtig plaatje is, is ook dit keer de kers op een overheerlijke taart.) 


  • Auteur(s) : Trent Dalton
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402708233
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten