Wolvenhart | Ina de Man

 Wolvenhart - Ina de Man (HamleyBooks)


Als Kaat haar nichtje Eva van de trein gaat halen, start voor de meisjes een week vol avontuur, geheimzinnige symbolen en gevaar. De inbraak in een oude kapel op de begraafplaats lijkt eerst het werk van vandalen, maar als ze een vreemd teken vinden blijkt er meer aan de hand. Hun zoektocht naar antwoorden dompelt hen onder in de geschiedenis van Mechelen, van Margaretha van Oostenrijk en van Wolvenhart. Wie was hij en waar is de schat, die met hem begraven was, naartoe? Hun zoektocht is niet zonder gevaar, maar de nichtjes zetten alles op alles.


Een tweede avontuur voor Kaat en Eva, al kan je Wolvenhart perfect als standalone lezen. Een nieuw avontuur waar beide meisjes, die een ongelooflijk warme en hechte vriendschap hebben, hun eigen onderzoek starten. Maak je klaar voor een boek dat je pas weer loslaat als het uit is.


Dankzij de schrijfstijl van Ina de Man is het vanaf de eerste pagina’s heerlijk en vlot lezen, niet onbelangrijk als je doelpubliek jeugd is. Wat deze auteur ook enorm sterk doet is de historische wist-je-datjes zo in het verhaal verwerken dat het nooit voelt alsof je een geschiedenis les krijgt.


De meisjes denken een zorgeloze vakantie te hebben wanneer Eva komt logeren bij Kaat. Vanaf aankomst word het echter al duidelijk dat er van rustig shoppen en chillen niet veel in huis gaat komen. De auteur neemt je moeiteloos mee doorheen de belevenissen van Kaat en Eva en die van Margaretha en Wolvenhart. 


Het is onwijs boeiend en stimuleert om niet alleen door te lezen maar ook om meer te weten te komen over Mechelen en Margaretha van Oostenrijk. Dat vind ik zo knap, dat deze auteur door het schrijven van dit boek niet alleen stimuleert om te gaan/blijven lezen maar ook om zelf dieper te gaan graven in de geschiedenis, net zoals Kaat en Eva.


Mijn kinderen ‘moeten’ dit boek lezen, ik ben er absoluut van overtuigd dat - of je nu graag leest of niet - dit een super fijn, leuk, tof en leerrijk boek is. (En niet alleen voor kinderen.) Als Ina besluit een historische roman te schrijven dan koop ik hem meteen, maakt niet uit over wat hij gaat. Die Dan Brown-feels waar iedereen het over heeft wanneer je de naam Ina de Man hoort zijn zeker aanwezig.


  • Auteur(s) : Ina de Man
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208016
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 280
  • Verschijningsdatum : augustus 2021

0 reacties:

Een reactie posten