Tussen regels door...



 Tussen de regels door - Rachel Haucke (Kokboekencentrum)


Een hedendaagse feelgoodroman waarin vijf mensen de kans krijgen hun leven te herschrijven door de verhalen en vriendschap die ze met elkaar delen.


'Tussen de regels door' van Rachel Hauck speelt zich af in het hart van New York. Vijf mensen ontvangen een anonieme, mysterieuze uitnodiging van The Fifth Avenue Story Society. Ze hebben nog nooit van het genootschap gehoord. En geen van allen zijn ze van plan hun diepste geheimen mee te nemen naar een kamer vol vreemden. Samen vormen executive assistant Lexa, literatuurprofessor Jett, Uber-chauffeur Chuck, bejaarde weduwnaar Ed en zakenvrouw Coral een uiteenlopend gezelschap. Hun nieuwsgierigheid en eenzaamheid winnen het van hun angst, en in de wekelijkse ontmoetingen in de oude bibliotheek ontdekken ze dat het delen van verhalen levens kan veranderen.


De flaptekst wekte mijn nieuwsgierigheid op. Dingen zoals het lot zijn wel zaken die me aanspreken. Dus vijf mensen die bij elkaar komen en op een manier al met elkaar verbonden zijn maar niet weten hoe en waarom, dat is een boek waar ik enthousiast van word.


De auteur Rachel Haucke heeft een enorm vlotte schrijfstijl. Zowel de Nederlandse vertaling als het origineel in het Engels leest enorm vlot. Je vliegt echt door het boek heen en je blijft eigenlijk ook steeds doorlezen. De hoofdstukken zijn niet al te lang en ook al zijn er veel personages, over wie je leest wordt steeds aangekondigd door de naam van het personage te vermelden. 


‘Hij greep de spijlen beet en verzette zich tegen een plotselinge golf van claustrofobie. Hij wilde hier weg. Maar hij verdiende het om hier te zijn.Wat er verder in zijn leven ook zou gebeuren en gebeurd was, hij verdiende het.’


Alle personages hebben wel iets waar je meer over wil weten en waardoor je dus vlot blijft doorlezen. Jett en Lexa zijn getrouwd geweest maar hoe liep het echt mis? Zit er niet meer achter hun verhaal? Wat zorgde ervoor dat Chuck deed wat hij deed? Waarom maakte Coral de beslissingen die ze maakte? En Ed zijn verhaal, hartverscheurend mooi? 


Toch een kleine side-note, niet onbelangrijk bij dit boek, geloof is aanwezig. Op zich helemaal niet erg hoor maar het is toch even gewoon worden dat het zo aanwezig is, zo een plaatsje op de voorgrond krijgt. Niet erg, als je het weet. Anders komt het best een soort van dwingend over. 


‘Het had geen zin om zichzelf voor de gek te houden. Hij was haar eerste echte liefde geweest. Haar liefde voor het leven. Dat had ze tenminste geloofd.’


Nu op zich zijn alle elementen voor een goed fijn feelgood boek aanwezig, maar ik geraakte ondanks de vlotte schrijfstijl, de leuke connecties, de verhalen, ... maar niet verder dan te bedenken dat het een oké en fijn boek is maar ik denk niet dat het mij lang zal bijblijven. Of misschien wel, maar dan enkel door de al dan niet opdringerige christelijke toets. 


Dus de conclusie is dat het een fijne feelgood is die misschien wel fijner leest/bijblijft wanneer je weet waar je je aan kan verwachten. 


0 reacties:

Een reactie posten