Kartonnen sterren | Seren J. smedts


 Kartonnen sterren - Seren J. Smedts (HamleyBooks)


Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.


Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.


Wat een stunning cover. Die kleuren, de afbeelding. Zo ontzettend mooi en zacht. Maar dat is het verhaal niet. Daarom vind ik deze cover zo mooi. Het perfecte contrast met het heftige verhaal. Ik bleef met een gebroken hart achter na dit verhaal.


Een debuut. Maar wat een sterk debuut. De auteur heeft me volledig ingepalmd door haar manier van schrijven. Het volgende boek van haar lees ik zonder twijfel. Vlot geschreven, er zit een goede vaart in het verhaal. Door de opbouw van haar boek en de manier waarom de auteur je meesleept in het verhaal is het moment waarop je het boek toeslaat heel intens. 


We volgen Liv, die met echte tiener struggles zit zoals groepsdruk, vrienden en vriendinnen. De zoektocht in hoe evenwicht te houden tussen onverbloemd of verbloemd je mening geven. Een jongen leuk vinden, langzaamaan verliefd worden. Vriendschappelijke gevoelens. Er is echt heel veel aan dit boek. Teveel? Ik herinner mij tiener zijn nog heel goed. Die periode is ook gewoon het ene na het andere voelen.


Maar ook is Liv een tiener die wanneer haar vader een bom in hun gezin gooit, zij haar vertrouwen in hem verliest. Er komen enkele andere heftige onderwerpen aan bod die Liv doormaakt. Meer kan ik niet zeggen tenzij ik ga spoilen en dat willen we dus niet. Ik kan je wel zeggen, naar het einde toe had ik meermaals de tranen in mijn ogen. 


Dit boek heb ik dankzij de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Seren J. Smedts in een ruk uitgelezen. Met tranen in mijn ogen en met een zwaar maar opgelucht hart sloot ik het boek. Ik heb deze YA enorm graag gelezen. Heel benieuwd wat de toekomst in petto heeft voor Seren J. Smedts. 


  • Auteur(s) : Seren J. Smedt
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967471
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : oktober 2020
0 reacties:

Een reactie posten