Kerstvibes


 Winter in de kleine bakkerij - Jenny Colgan (Ls Amsterdam)


Winter in de kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan is het derde deel van De kleine bakkerij-serie en een heerlijke feelgood vol humor, passie en romantiek.


Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly's beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly's verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.


Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?


Oooh die Neil, het maakt het boek toch net dat tikkeltje meer loveable als ik eerlijk ben. Nog een laatste keer naar de bakkerij, naar alle personages met een heerlijk zoet einde.


Feelgood schrijven, dat lijkt de auteur moeiteloos te doen. Hoofdstukken die kort genoeg zijn, een aangenaam tempo in het verhaal, voldoende details dus ook niet teveel details waardoor het niet mega zeemzoet raakt. Kortom een feelgood die ik graag lees. Het mag niet te klef worden.


Na drie boeken kan je niet anders dan het ene personage al fijner vinden als het andere. Polly is niet mijn favoriete personage als ik eerlijk ben maar Huckle kan mij dan weer wel enorm bekoren. En eigenlijk vind ik stiekem Reuben echt helemaal het einde. En alle vrienden en vriendinnen die er zijn, er staat me niet echt iemand tegen en dat is best knap om dat te bekomen als auteur.


‘Het was zondagochtend, haar enige vrije dag; op tafel stond lokale gezouten boter voor op het geroosterde brood en Huckles eigen honing, een zoete oranjebloesem die perfect bij de milde ochtend paste.

‘Kerensa,’ zei Polly. ‘Die moest blijkbaar nodig het een en ander van zich af schreeuwen.’’


Het verhaal is best een wervelwind vind ik. Er gebeurt veel en op relatief korte tijd. Het tempo zit goed in het verhaal dus je blijft doorlezen want je wil echt weten wat er nog gaat gebeuren, of net niet lijkt te gaan gebeuren. Het einde, oh wat is dat mooi en echt helemaal perfect om de trilogie met een goed gevoel mee af te sluiten. 


Nu de vraag, moet je de andere boeken lezen voor je met dit boek aan de slag gaat? Ik zou het toch aanraden te doen. Het hoeft misschien niet perse want de grote lijnen worden nog eens vertelt maar je gaat teveel leuke karaktertrekken en gebeurtenissen missen als je ze niet eerst leest.


Genoten van dit boek? Jazeker, een feelgood met de nodige portie drama zonder dat het te zoetjes wordt. Helemaal mijn ding. - en stiekem hoop ik Neil toch nog een keertje tegen te komen.


  • Auteur(s) : Jenny Colgan
  • Uitgeverij : Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789024585489
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 288
  • Verschijningsdatum : september 2020

0 reacties:

Een reactie posten