Bevroren goud


 Bevroren goud - Cilla & Rolf Börjlind (AW Bruna)


Als aan het einde van een lange zomer de sneeuw wegsmelt in de bergen van Noord-Zweden, wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken.


Op weg naar de vindplaats wordt hun helikopter verrast door een sneeuwstorm, en stort neer. Als Olivia bijkomt, ontdekt ze dat de piloot zwaargewond is geraakt bij de crash en dat de noodradio is vernietigd. Ze kan geen contact maken met de buitenwereld. Ze verlaat het wrak en weet een nabijgelegen huisje te bereiken.


Maar Olivia blijkt niet de enige persoon op de berg die de waarheid probeert te achterhalen over de dode man.

Als haar gepensioneerde oud-collega Tom Stilton hoort van Olivia's verdwijning, verlaat hij halsoverkop zijn rustige bestaan in Thailand om haar te gaan zoeken.


Na enkele mindere boeken waar de flow helemaal anders leek te zijn voelt dit boek heerlijk vertrouwd aan. Dat de Börjlinds kunnen schrijven hebben ze wel al voldoende bewezen in hun carrière en dit boek bevestigd het alleen nog maar eens.


De schrijfstijl van dit duo is in dit boek vlot, heel vlot. Het hapert nergens en ze sleuren je mee in het verhaal door het tempo ook steeds vast te houden. Ik bleef gestaag doorlezen. Dit is een thriller met een toegankelijke schrijfstijl die een heel breed publiek trekt, het voelt niet moeilijk lezen aan.


‘Olivia Rönning was gelukkig, verliefd en bruingebrand. Ze was net terug van een vakantie in Mexico toen ze binnenkwam bij de noa, de Nationale Operatieve Afdeling van het politiebureau van Stock- holm waar ze werkte.’


Het verhaal is duidelijk, de elementen die een thriller maken zijn aanwezig. Spanning, vragen, oplossingen,... het is een goed verhaal wat het een goede thriller maakt, niet meer of minder. Gewoon een goed boek waar je enkele ontspannende spannende leesuren mee zal hebben. 


Ik denk dat als je op zoekt bent naar een boek waar je zeker wil zijn dat je ervan gaat genieten, je dit boek, en de serie eigenlijk - want het is een deel van een serie - kunt lezen en gegarandeerd een fijne lees gaat hebben. 


0 reacties:

Een reactie posten