De ideale ontspanning


 De gastenlijst - Lucy Foley (Boekerij)


De razend spannende opvolger van De jachtpartij, voor de fans van Agatha Christie, Ruth Ware en Liane Moriarty.


Dertien gasten. Eén lijk.


Jules en Will kunnen hun geluk niet op. Eindelijk is het zover: hun bruiloft op een schitterend eiland voor de Ierse kust. Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, breekt buiten een storm los. Niemand kan nog van het eiland af. Oud zeer steekt de kop op, lang vergeten vetes worden uitgevochten en de stemming op het eiland wordt alsmaar grimmiger. Maar niemand kon vermoeden dat één van de gasten in staat was tot moord.


Iedereen heeft geheimen. Iedereen heeft een motief. Eén van hen zal het eiland niet levend verlaten. Maar wie?


De jachtpartij was een heel ontspannende spannende lees. Een moderne Agatha Christie. Toen de gastenlijst op de mat viel en ik de leuke cover en sprayed edges zag ben ik gelijk in het boek gedoken. En ja hoor, ook deze keer was het boek zo uit.


De schrijfstijl van de auteur leest erg makkelijk. De hoofdstukken zijn niet al te lang en ik vind het vooral leuk dat je steeds switched tussen wat eerder gebeurde en wat ‘nu’ aan het gebeuren is. Als een puzzel waar de afbeelding met elk hoofdstuk duidelijker zichtbaar gaat worden. 


‘Buiten woedt een razende storm, die aan de tent rukt. Bij elke windstoot lijkt de hele tent met een luid gekreun van metaal te huiveren; de gasten maken zich klein.’


Ook deze keer zit het verhaal goed in elkaar al had ik in het midden van het boek al best een vermoeden hoe enkele elementen zouden uitdraaien. However Lucy Foley bezorgd je nog een verrassing van formaat in het plot en dat had ik absoluut niet zien aankomen.


Een bruid, een bruidegom, een bruidsmeisje, de getuige, de aanhang, een weddingplanner en een van hen is het slachtoffer. Heerlijk toch. Veel personages, maar het is allemaal best goed te volgen wie nu juist wie is. Ook dat is een pluspunt van de auteur. Het gaat niet vervelen of verwarrend worden.


‘Dit weekend draait immers om het gelukkige paar. De bruid en bruidegom zijn nog niet erg lang samen, schijnt het.’


Dit is echt voor mij persoonlijk de ideale lees tijdens deze dagen. Niet alleen is het een fijn cadeau om te geven in de periode maar ook de pure ontspanning die je krijgt door deze lees is onbetaalbaar. Gewoonweg een ontspannende spannende lees. Nog van dat Lucy Foley.


 • Auteur(s) : Lucy Foley
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789022591765
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 352
 • Verschijningsdatum : november 2020


In de pers

 • ‘De gastenlijst zette me tot het einde toe op het verkeerde been. Een klassieke whodunit en briljante psychologische thriller in één.’ Kate Mosse
 • ‘Een ijzersterke, meeslepende thriller die je in een ruk wilt uitlezen. Ik hoop dat Foley nog meer thrillers gaat schrijven die net zo goed zijn als De jachtpartij.’ Hebban.nl
 • ‘Ik had niet verwacht dat Foley een nóg beter boek zou schrijven dan De jachtpartij, maar zie hier! De gastenlijst is adembenemend.’ Alex Michaelides, bestsellerauteur van De stille patiënt
 • ‘Cluedo in boekvorm.’ LINDA.
 • ‘Spannend en origineel.’ Trouw

0 reacties:

Een reactie posten