Ben je ooit alleen?


 Alleen - Barbara de Smedt (HamleyBooks)


Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang.


En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd?


Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind.


De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.


Als deze cover je geen rillingen kan bezorgen... de cover zorgt ervoor dat je het boek oppakt, de flaptekst zorgt ervoor dat je hem meeneemt naar huis. Ook de titel is in mijn ogen perfect. Hij past bij meerdere aspecten van dit boek.


Ik ken de auteur van haar vorige boek Blauw dat ze schreef met een mede-auteur en uitbracht onder de naam

J.B. ocean. Blauw is trouwens ook een echte aanraden. Ik vroeg me dus af of dit boek, een thriller deze keer, mij ook zou kunnen bekoren.


Barbara haar schrijfstijl is enorm vlot en levendig. Er zit een constant tempo in het boek, voldoende beeldend geschreven maar ook nog voldoende ruimte voor eigen verbeelding. Ook het verhaal dat ze brengt is voldoende geloofwaardig. Geen enkel moment heb ik de bedenking gemaakt dat het misschien allemaal wat vergezocht was.


Je leest het boek in verschillende tijden. Je begint bij Julie haar verleden en de auteur werkt zo toe naar het moment van de verdwijning. D-day, de verdwijning, uur tot uur volg je tot het moment Julie uit haar appartement verdwijnt. Je kan elke dag na de verdwijning lezen tot de ontknoping.


Julie Meskens lijkt mij eigenlijk een persoon zoals jij en ik. De nodige bagage, goede en juiste keuzes, de zwaarte van het leven maar desondanks een analyserende en positieve instelling. Ik had vanaf het begin een ongelooflijke sympathie voor haar. 


Ook de andere personages zoals Oscar, Tom en Eloise, zijn voldoende uitgewerkt. Wie wie is laat ik in het midden maar mede door deze personages en de manier van schrijven word je een enkele keer op het verkeerde spoor gezet en komt de ‘zou het?’ vraag naar boven.


Het verhaal zit dus goed in elkaar en het einde kan echt wel tellen. Dat einde, en het einde van het einde... ik stuurde prompt een berichtje naar Barbara met de mededeling dat ik mag hopen dat ze aan een volgend boek werkt. (Het dankwoord van de auteur is trouwens heel verrassend ;))


Een thriller die je raakt, op verschillende manieren. Een thriller die ongelooflijk vlot leest en geschreven is. Een thriller die na het lezen vraagt om meer werk van deze auteur. Een thriller die je met de nodige portie kippenvel achterlaat. 


  • Auteur(s) : Barbara de Smedt
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967433
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 340
  • Verschijningsdatum : oktober 2020

0 reacties:

Een reactie posten