De nieuwe Carla Kovac


 Dit heb je verdiend - Carla Kovac (Boekerij)


Na het lovend ontvangen Stil maar verschijnt nu de tweede thriller met rechercheur Gina Harte in de hoofdrol.


Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ont-wijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur.


Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen. De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel – iemand die Melissa al tijden in de gaten hield en die zijn volgende slachtoffer al in het vizier heeft?


Matching covers, voor de ene lezer hoeft het niet, voor de andere een fijn dingetje. Ik persoonlijk vind het veel erg fijn als boeken van series bij elkaar matchen, staat leuk in de boekenkast en geeft je nog voor je een letter gelezen hebt toch een gevoel van herkenning.


Het tweede boek van auteur Carla Kovac na haar, voor mij, sterke thriller Stil maar. Enorm naar uitgekeken en heel benieuwd of het boek even sterk, misschien nog beter zou zijn dan het eerste. Of is het tweede boek net iets minder?


De manier waarop stil maar geschreven is vind ik ook nu weer terug. Een vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken maar helaas vond ik het deze keer iets minder smooth overkomen. 


‘Melissa kroop onder het dekbed vandaan zodat ze haar hoofd in de frisse lucht van de slaapkamer kon steken. Met een wild kloppend hart hapte ze naar adem en probeerde ze de golf van misselijkheid terug te dringen.’


Op zich is het verhaal goed en zit het ook goed ik elkaar. Melissa word vermoord. Maar is ze vermoord door haar echtgenoot? Haar minnaar? En vooral waarom en die waarom maakte bij mij als lezer wel enkele reacties los. Zeker naar de ontknoping toe. Was het verhaal voorspelbaar en herkenbaar? Misschien een beetje maar heus, het stoorde zeker niet. 


De moord maakt bij Gina Harte ook de nodige emoties los, zorgt ervoor dat flashbacks haar leven binnensluipen en ze bijt zich vast in de zaak. Tijdens haar zoektocht naar de dader blijft ook zij niet gespaard. Maar dat is aan jou om te ontdekken hoe en wat.


‘Gina liep naar de keuken waar ze een glas water in één teug leegdronk. Ze aaide over de kop van de poes, pakte haar autosleu- tels en haastte zich de voordeur uit. Met een rilling dacht ze aan wat ze tegemoet ging.’


Waar loopt het dan minder? Het is gewoon minder vlot dan het eerste boek. De dialogen met haar collega’s lezen niet zo prettig en lijken soms wat te ontbreken. Het lijkt of iedereen erg stroef met elkaar omgaat in plaats van als team. Bij bepaalde personages hun dynamiek snap ik die stroefheid, bij andere niet. Ook komen we bitter weinig te weten over de collega personages.


Conclusie? Beetje teleurgesteld misschien alhoewel ik moet zeggen dat het wel een goed boek is. Lees ik het volgende boek van deze auteur? Jazeker, zonder twijfel. Carla Kovac blijft op mijn thriller lijstje staan samen met Bryndza en Arlidge.


 • Auteur(s) : Carla Kovach
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789022588260
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 320In de pers

 • ‘Een echte pageturner.’ Leidsch Dagblad
 • ‘Stil maar weet M.J. Arlidge en Robert Bryndza te evenaren. Zodra je de eerste zin leest, kun je het boek niet meer wegleggen.’ NBD Biblion
 • ‘Pageturner-spanning en uiteindelijk een finale die je je nagels kost. Deze nieuwe serie over detective Gina Harte is een aanrader voor fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza!’ Boekenleven.nl
 • ‘We kijken uit naar de volgende thriller met Gina Harte in de hoofdrol.’ Thrillzone.nl
 • ‘Een prachtig eerste deel van een serie – Carla Kovach maakt je direct nieuwsgierig naar hoe het verdergaat.’ ***** Chicklit.nl

0 reacties:

Een reactie posten