Sneeuwspoor | Rudy Morren

 Sneeuwspoor- Rudy Morren (Horizon)


Gynaecoloog Peter Vandervlught is tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. De twee slachtoffers zijn zwaar gewond. Peter kan de eerste medische zorgen toedienen. Tijdens de verzorging van beide jongemannen komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze als enige weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Zal hij de verkeersslachtoffers uit wraak niet verzorgen en laten omkomen? Zo komt hij nooit te weten wat er met zijn dochter is gebeurd én of ze nog leeft... Een dodelijke tweestrijd.


Wat vind ik het heerlijk als covers matchen. Het debuut van Rudy Morren wild vlees en nu dit tweede boek, de covers passen bij elkaar. Dezelfde kleuren, stijl, ik hou daar wel van. Het bandenspoor, het spoor dat het hoofdpersonage Peter aflegt, volgt de cover heeft uitstraling. 


Dankzij wild vlees weten we dat de auteur kan schrijven en ook met dit boek bevestigd hij dat. Door beeldend en vlot te schrijven weet hij je steeds op je hoede te houden, ben je steeds geprikkeld en ben je gestimuleerd om alsmaar verder te lezen. Ook met het plot weet de auteur je weer te grijpen. 


Peter heeft de voorbije maanden eindeloze uren achter het stuur van zijn auto doorgebracht. Tientallen keren heeft hij naar het radionieuws geluisterd in de stille hoop dat hij de zoektocht naar zijn dochter mocht staken.’


Wat vooraf ging en wat nu gebeurd, hoe de dingen gegaan zijn of zullen gaan, de auteur zorgt ervoor dat alles, wanneer de tijd rijp is, samenkomt en alles mooi samenvloeit. De personages zijn heel goed uitgewerkt, waardoor alle emoties puur en soms rauw overkomen, zoals ze bedoeld zijn dus. 


‘Met de rug van zijn hand veegt hij het zweet van zijn voorhoofd en hij grijpt opnieuw naar de bijl. Na wat wrikken en trekken komt het blad uit het hout en Peter checkt of het hakblok nog wel stabiel staat. Hij wil niet nog eens falen.’


Peter, een ijzersterk complex personage. Een medische nachtmerrie, de moord op zijn vrouw, de ontvoering/vermissing van zijn dochter, een ongeluk, vader maar ook arts, alles zorgt ervoor dat Peter doet wat hij doet. 


Met deze thriller - waarmee Rudy Morren de Knack Hercule Poirotprijs 2020 won - brengt de auteur een spannend verhaal dat je vanaf de eerste woorden niet meer loslaat. (Leuk dingetje, het luisterboek is i gesproken door Michael Pas. De ideale stem voor dit boek.)


  • Auteur(s) : Rudy Morren
  • Uitgeverij : Horizon
  • ISBN : 9789463962957
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 304
  • Verschijningsdatum : september 2020

0 reacties:

Een reactie posten