De genesissleutel | Jeroen Windmeijer

 De genesissleutel - Jeroen Windmeijer (HarperCollins)


Midden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal uit: ‘Het oog! Waar zijn de doden?’ In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, aantekeningen over ‘hemelse bezoekers’ en citaten uit het Bijbelboek Genesis.


Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in ’s hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát? Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de oorsprong van de mens... Maar is de wereld daar klaar voor?


Ik ben een fan van deze schrijver, wat niet wil zeggen dat ik zijn boeken niet kritisch kan lezen, want lukt het deze man weer om met een knaller van een thriller op de proppen te komen? 


De cover is alvast veelbelovend en matchende met alle andere reeds uitgebrachte boeken. Helemaal niet zo belangrijk maar wel een dingetje. Het geeft een gevoel van vertrouwdheid en doet je naar zijn boeken grijpen. 


De vertrouwde uptempo schrijfstijl van de auteur, de korte hoofdstukken, de spanning die steeds voelbaar is, het zijn enkele puntjes die ervoor zorgen dat je absoluut moet en wil verder lezen in dit boek. Het fascineert en wanneer het laatste puzzelstukjes valt is dat echt pure ontlading. 


Zoals ik al bij de recensie van de offers zei, ik hou enorm van de manier waarop de auteur zijn verhaal brengt. Feiten, wist-je-dat’jes, fictie, het loop allemaal moeiteloos door elkaar en het is heerlijk. Een boek lezen dat spannend is maar je ook nog iets bijbrengt. Love it.


Ook deze keer wil in gelijk naar Peru vertrekken om Angel en Luz te ontmoeten. 

Net zoals zijn andere boeken is de genesissleutel dus ook een absoluut topboek. Bravo Jeroen Windmeijer, je deed het weer.


  • Auteur(s) : Jeroen Windmeijer
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402706512
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : oktober 2020

0 reacties:

Een reactie posten