Schuddebuikend je bed in | Rox van der Helm

 Schuddebuikend je bed in - Rox van der Helm (uitgeverij Aspekt)


In Schuddebuikend je bed in vertelt Rox van der Helm over diverse opvallende gebeurtenissen in de samen­leving en uit het leven van de auteur zelf. 


In 31 hilari­sche korte verhalen schrijft Van der Helm met vlotte pen over haar opmerkelijke ontmoetingen met BN'ers als Anouk, Marco Borsato en Wibi Soerjadi. De huidige anderhalvemetersamenleving. Een tijd­perk dat gekenmerkt wordt door een run op wc-pa­pier, waarin een seksbuddy door het RIVM prima werd bevonden en plassen in de natuur de normaalste zaak van de wereld werd. Het komt allemaal aan bod in Schuddebuikend je bed in. Rox van der Helm, al jarenlang werkzaam in de media, komt keer op keer in buitengewoon bizarre situaties terecht. Ze woonde niet alleen als enige vrouw in een Gronings Vindicat-studentenhuis met zeven jongens, maar ook had ze een maar liefst drie uur durende meet & greet met Dinand Woesthoff, hield Marco Bor­sato haar ooit voor de gek en ontmoette ze zelfs per ongeluk de Amerikaanse acteur Jared Leto. Over haar komische belevenissen schrijft ze in dit debuut waar­bij thema's als corona, seks en BN'ers de rode draad vormen. 


Met 31 verhalen vol humor kan de lezer precies een hele maand vullen. Elk verhaal is geillustreerd door een absurdistische strip van cartoonist Theo Weber. Schuddebuikend je bed in biedt een vrolijke noot in deze donkere dagen en zorgt ervoor dat je niet alleen met een glimlach in slaap valt, maar de dag ook op een vrolijke manier start!


Ik mocht dit boek lezen dankzij de auteur en daar ben ik, nu ik het boek gelezen heb, heel blij om. Niet alleen de titel is heel uitnodigend, ook het concept trekt meteen aan. Nu ik het boek gelezen heb kan ik vlotjes zeggen, dit is zo een leuk boek en echt pure ontspanning. Heerlijk.


In kortverhalen van enkele pagina’s lang slaagt de auteur er in een complete verhaaltjes te brengen die niet alleen grappig zijn maar ook herkenbaar. Elk verhaal sluit af met een stripje van Theo Weber. Een leuk extraatje.


Neem de titel dus gerust letterlijk, je gaat lachen, je gaat BN’ers tegenkomen,... zelfs het Corona virus kreeg al een plaatsje in de boek. Maar wat het boek vooral is, is pure ontspanning en in deze tijden is het heerlijk om dat even te kunnen zijn.


Rox van der Helm brengt met dit boek complete kortverhaaltjes die grappig, ontspannend en herkenbaar zijn. Een ideaal geef-eens-een-boek-cadeau cadeau. Ik ben heel benieuwd naar nog meer van deze auteur.


  • Auteur(s) : Rox van der Helm
  • Uitgeverij : Aspekt, Uitgeverij
  • ISBN : 9789464240061
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 140
  • Verschijningsdatum : november 2020

0 reacties:

Een reactie posten