De vakantie | Caroline Hulse


 De vakantie - Caroline Hulse (AW Bruna)


Voor het eerst met zijn allen op vakantie, dat kan alleen maar misgaan... Liane Moriarty 'meets' De luizenmoeder: scherp, grappig en heerlijk ongemakkelijk!


Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een ‘normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen. 


Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.


Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.


De cover zegt al heel veel over het boek. Het konijn, de lichtjes die voor de kerstsfeer staan maar ook de wirwar in de lichtjes geven alvast aan hoe dit boek in elkaar zit. Een wirwar aan emoties en belevenissen van exen die samen op vakantie gaan met hun partners bij. 


Caroline Hulse heeft een prettige schrijfstijl. Het boek leest vlot, erg vlot zelfs want ik had het boek echt zo uit.

Doordat elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een ander personage geschreven is, blijf je ook altijd getriggerd om verder te lezen. 


‘Matt wist al maanden van het uitstapje voor hij er iets over zei. Hij hield niet bewust dingen achter voor Alex, maar hij pakte gecompliceerde zaken gewoon net zo aan als zijn post. Als er brieven op de mat vielen, dan stapte hij eroverheen, en als ze niet langer genegeerd konden worden, dan propte hij ze in elk willekeurig hoekje.’


Het boek maakt echt een veelbelovende start. Wat een idee ook om samen op vakantie te gaan, twee exen met hun partners. En samen is echt samen. Ze delen zelfs een huisje. Hilarisch hoe ze naar dat moment toeleven, of net niet. Hoe dan ook, de start van het boek is best grappig.


De auteur beschrijft de karakters van de personages echt goed. Ik kon mij echt een duidelijk gedetailleerd beeld vormen van hun karakters en daardoor zag ik hun ook duidelijk voor me tijdens het lezen. Ook van Scarletts vriend Posey, haar denkbeeldige beste konijnen-vriend. 


‘’Claire Petersen, echt?’ Tom schudde zijn hoofd. ‘Je weet ze wel te kiezen.’

Patrick wist dat dit bedoeld was als compliment, maar hij vond het niet prettig om eraan herinnerd te worden wie hij de laatste keer had gekozen.’


Naarmate het boek verder gaat komen de situaties waarin ze allen terechtkomen echt alle kanten uit en daar is waar ik mijn interesse begon te verliezen. Het werd allemaal een beetje te veel van het goede en te voorspelbaar. Waar het boek in het begin nog geloofwaardig was, waren de situaties naar het einde toe iets te. 


Toch is dit boek pure ontspanning. Ondanks een enkel minpuntje geeft dit verhaal heel herkenbare en grappig dingen weer. In dit boek lees je dat ‘adulting’ soms toch echt wel moeilijk is, dat emoties het over nemen en zo komen de personages in pijnlijke maar soms grappige situaties terecht. 


  • Auteur(s) : Caroline Hulse
  • Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400511729
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : oktober 2020


0 reacties:

Een reactie posten