Nieuwe thrillerreeks, check!

Nulpunt - Horst & Enger (AW Bruna)

Oslo, 2018. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.

Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?
Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht – en hij heeft de smaak nog maar net te pakken…

Dankzij standaard uitgeverij kon ik dit boek lezen, hartelijk dank daarvoor.

Scandinavische thrillers, dat is meestal een gegarandeerd succes and boy was I ready for a good thriller.

Een simpele cover maar dankzij de mooie kleuren wel eentje dat aantrekt. Strak, mooie tinten, krachtige titel, een boek dat mij dus zeker opvalt in de boekenhandel. 

Wat ben ik door het verhaal gevlogen dankzij de ongelooflijk vlotte schrijfstijl van beide auteurs. Eerste hoofdstuk en bam je zit meteen in het verhaal. Het tempo van het boek houdt ook steeds aan, je nieuwsgierigheid wordt steeds geprikkeld en je voelt de constante dreiging. 

Korte hoofdstukken vanuit Blix of Emma’s perspectief die er steeds voor zorgen dat alle gebeurtenissen en andere personages steeds mooi met elkaar verweven zijn zodat op het einde alle gegeven puzzelstukjes mooi in elkaar passen. 

Het verhaal en zijn personages zitten dus echt wel goed in elkaar. Het hoofdpersonage Blix lijkt een typische politieagent maar blijkt toch iets gecompliceerder in elkaar te zitten dan eerst gedacht. Zijn meerdere Fosse is een typische “volgens het boekje”-agent wat wrijving geeft. Naarmate het boek vordert en dankzij de proloog ga je de relatie tussen de twee beter begrijpen.  

Emma Ramm zet ongewild haar eerste pasjes in de wereld van moord en journalistiek en komt zo in het onderzoek van Blix terecht. Het personage Emma, die een grote rol speelt in dit verhaal draagt een geheim om met zich mee en blijkt een link te hebben met beide heren. 

Begin, midden en einde het is allemaal tot in de puntje uitgewerkt. Een echte thriller die je halfweg op een compleet verkeerd spoor zet waardoor je meerdere keren de verkeerde mensen gaat verdenken en met een spannend plot. 

Het is het eerste boek in een nieuwe Scandinavische thrillerreeks waarin het klassieke vakmanschap van Horst mooi combineert met het rauwe thrillerwerk van Enger. Ik kijk enorm uit naar het volgende over Blix en Ramm. 

0 reacties:

Een reactie posten