Het concentratiekamp.

Het concentratiekamp - Vera Mertens.

Het boek gaat over mijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als tiener in een Duits concentratiekamp terechtkwam. Hij was lid van de Witte Brigade en maakte deel uit van het gewapend verzet. In het concentratiekamp was hij getuige van de mislukte opknoping van een Joodse jongen. Wat er daarna met de Joodse jongen gebeurde, tart elke verbeelding.
Pierre groeit op in een gezin dat werd getroffen door de Grote Oorlog. De tiener is geïnteresseerd in politiek. De Tweede Wereldoorlog breekt uit en de Duitsers vallen België binnen. De drang om zich tegen de bezetter te verzetten, in combinatie met de van thuis uit meegekregen vijandige gevoelens tegenover het fascisme, drijven hem ertoe om voor vrijheid en gerechtigheid te strijden. Hij gaat in het verzet. Op 30 december 1942 wordt hij thuis aangehouden door de Duitse geheime politie. De tiener komt in een Duits concentratiekamp terecht en is getuige van de gruwelijkheden die zich dagelijks in het kamp afspelen. Ook in het kamp heeft de tiener geen spijt dat hij zich tegen de bezetting heeft verzet, want hij wil niet leven in een dictatuur. Hij wil leven in een land dat vrijheid mogelijk maakt. Ondanks de honger, de kou en de pijn die hij lijdt, geeft hij de moed niet op. Er verschijnen immers geregeld Amerikaanse en Engelse vliegtuigen in het luchtruim. 

ik hoorde best wel lovende woorden over dit boek dus besloot ik het ook te lezen. Het onderwerp interesseert me enorm dus ik las ook wel best wat boeken ivm WOll. Hellas, dit boek gaf geen meerwaarde en was vooral erg chaotisch. Let op dit neemt niet wegvrat wat die man doorstaan heeft gruwel is net zoals heel die tijd!! Het is enkel, voor mij persoonlijk, niet vlot opgetekend.

  • Auteur(s) : Vera Mertens
  • Uitgeverij : Vera Mertens
  • ISBN : 9789082415926
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : november 2017

0 reacties:

Een reactie posten