Laatste deel, perfecte combinatie.

Night thinker - Luna van Roosen (HamleyBooks)

''Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat het mijn leven in groot gevaar brengt.''

Lora's aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby's familiegeheimen.
Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby's verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang.

Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?
Night Thinker is het tweede en laatste deel uit een tweeluik, het slot op het succesvolle Day Dreamer.

Een cover die matched met het eerste boek. Binnenwerk dat weer erg mooi is, een afbeelding en soms een tekening van Luna dat een nieuw hoofdstuk aangeeft. Alles weer dik in orde bij HamleyBooks.

In dit tweede deel vond ik het hoofdpersonage Lora heel wat feller als in het eerste boek. Niets mis mee hoor, met wat extra pit. Het zorgt ervoor dat het boek iets krachtiger is.

Ook merkte ik dat Luna echt wel een groei heeft gehad in haar schrijven zodat ik bepaald zinnen las die zo mogelijk nog mooiere geschreven waren als in day dreamer. Ook kwam ze nog veel krachtiger over.

Dit boek gaat verder waar day dreamer stopte en bevat Lora’s zoektocht naar het geheim van het kasteel omringt door een amoureuze zoektocht. Je leest toch wel ook best day dreamer vermits er wat verwijzingen zijn naar dat boek en gewoon om het volledige verhaal te weten.

Ik vind night thinker nog iets beter als day dreamer. Dit boek is iets donkerder, pittiger en nam me nog vlotter mee in die wereld van Lora waar je verschillende klassieke sprookjes tegenkomt in een modern jasje.

Wil je even vertoeven in een romantische wereld met duistere dagen en waar de nachten omgeven zijn met sterren? Waar je veel verwijzingen naar sprookjes tegenkomt samen met het hoofdpersonage Lora? Even compleet ontspannen om met een goed gevoel achter te blijven? Dan is deze tweeluik day dreamer/night thinker de manier.

Prima einde voor dit boek waar Luna eigenlijk alles nog open laat voor je eigen interpretatie. 

  • Auteur(s) : Luna van Roosen
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967112
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : feb2020

0 reacties:

Een reactie posten