Arlidge en Bryndza beware

Stil maar - Carla Covack (Boekerij)

Perfect voor fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Regen ketste van Debbies paraplu, terwijl ze zich over het verlaten industrieterrein haastte. Er stopte een bestelbusje naast haar. "Jij ziet eruit alsof je wel een lift kunt gebruiken,' zei de chauffeur met een warme glimlach.

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.

Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

Een herkenbare cover die erg doet denken aan de stijl van de M.J. Arlidge boeken, dat kan hopelijk niets dan goed betekenen. Dus vol vertrouwen plaatste ik een pre-order. 

En ja hoor, helemaal in de stijl van Robert Bryndza en nog meer van M.J. Arlidge. Een super vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en echt wel een sterk verhaal. Enige minpuntje dat dan eigenlijk geen minpuntje is dat er meer details beschreven staan dan in de boeken van bovenstaande auteurs.

‘’Bel een ambulance en de politie,’ zei hij hijgend. ‘Wat is er gebeurd? Kom binnen. Zo wordt u nog doodziek,’ zei de vrouw die de doorweekte man naar binnen hielp. ‘Er ligt een baby. ...’

Leuke personages, eens iets helemaal anders dan de vele Erika fosters en Helen Grace look-a-like personages die in dit genre boek veel voorkomen. Verfrissend dus het personage, karakter en leven van hoofdpersonage Gina Harte.

Het verhaal is ook echt goed. Een verdwijningszaak zoveel jaren geleden die door een achtergelaten baby weer in de aandacht komt, een team waar het hoofd van het onderzoek aan de zaak een persoonlijke vete heeft. Het zit allemaal goed in elkaar, spanning, goed plot, ik ben fan.

‘Gina kamde met haar vingers door haar vochtige haar. Ze stapte uit de auto en viste een elastiekje uit haar zak om de warrige bos in een paardenstaart te doen.’

Een boek met tempo, vol spanning en niet weg te leggen. Een van de zovele sterke punten van dit boek. Deze auteur kan zich zeker en vast naast Arlidge en Bryndza zetten.

Ben je op zoek naar een goede thriller met verfrissend personage en een verhaal dat goed doordacht is dan zit je goed met deze ‘stil maar’. Laat die andere boeken met Gina Harte maar komen, zeker een serie om te gaan volgen.

 • Auteur(s) : Carla Kovach
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789022588277
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 320
 • Verschijningsdatum : maart 2020

Lezers over ‘stil maar’:
 • Absoluut de beste thriller die ik dit jaar heb gelezen.'
 • "Detective Gina Harte is een complexe heldin zoals ik ze het liefst tegenkom. Ik wil dolgraag meer over haar lezen!'
 • "Wauw, wat een boek! Ik kon het niet -wegleggen.'
 • "Volkomen briljant! Ik heb kippenvel.'

0 reacties:

Een reactie posten