Toxine - knap debuut!

Toxine - Rani de Vadder (HamleyBooks)

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Ik had niet anders verwacht maar toch, laten we het niet voor gewoon nemen dat HamleyBooks steeds kunstwerkjes van hun boeken maken. Ook deze hardcover is weer een pareltje, net zoals binnenin. Goed over nagedacht ook, de slang, obviously, en dan die paarse kleur, de kleur van de hoop. Dát vind ik zo goed eenmaal je het boek gelezen hebt. Een pluim.

Ik ben echt moeten groeien in dit genre van fantasy moet ik eerlijk bekennen. Ik leek niet genoeg effectieve fantasie te hebben om hierin mee te gaan dus ik ontdekte het genre pas een jaar geleden.

Maar dit boek! Ik zag, voelde, ruikte alles in deze mooie opgetekende wereld die de auteur Rani de Vadder ons voorschotelt.
Dankzij een erg toegankelijke schrijfstijl die zeker een breed publiek kan trekken, was ik echt vanaf pagina 1 ondergedompeld in die wereld van Khala en de opperheer. 

Genoeg details aanwezig maar ook nog genoeg stof en personages om verder te schrijven over deze wereld. Dankzij dit verhaal kan de auteur nog meerdere boeken schrijven over dit specifieke verhaal. (Subtiele hint naar Rani toe dus ;))

Het verhaal heeft ook alle elementen, emoties, cliffhangers, raadsels enzovoorts om een goed verhaal te zijn. Ik ben fan. Ik heb het boek in één keer gelezen omdat ik gewoon niet kon stoppen met lezen. Meer dan een geslaagd debuut dus.

Mede dankzij boeken zoals deze heb ik geleerd of begrijp ik fantasy, heerlijk om even compleet in een andere wereld te zitten. 

  • Auteur(s) : Rani de Vadder
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789463967075
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : feb2020

0 reacties:

Een reactie posten