Stile schreeuw, de eerste Kim stone.

Stille schreeuw (Kim Stone I) - Angela Marsons (Boekerij)

Het eerste deel van de spannende en zeer verslavende Kim Stone-serie.
Voor de fans van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden ̩̩n en dezelfde is Рen dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Wat een hype rond dit boek! Ik heb lang (of toch lang voor mijn doen als thriller fan) gewacht om dit boek te lezen. De meningen zijn dan ook echt verdeeld in een ‘ja’- en ‘nee’-kamp. Ik kreeg het boek al enkel weken geleden maar heb toch steeds gewacht om het lezen, tot nu...

Nu dit is echt inderdaad een boek in de stijl van Bryndza en Arlidge en valt echt wel reuze mee. Het enige verschil is dat het misschien iets gedetailleerder geschreven is en het soms niet super snel vooruitgaat.

Een goed, spannend verhaal en ik had eigenlijk ook echt niet door wie de dader was, ben enkele keren op het verkeerde spoor gezet en heb dus een goede lees gehad met dit boek.

Ook de personages zijn boeiend alhoewel het personage Stone mij minder boeide als sommige. Begrijpelijk wel als je weet dat dit een serie is dat alle karaktertrekjes en geheimen stilletjes aan maar boven zullen komen. Bryant daarentegen is een super personage en de dynamiek tussen Stone en Bryant is zalig lezen. 

Ook het plot was goed en een heuse twist was ook aanwezig die ik trouwens ook weer helemaal niet had zien aankomen. Zonder spoilers te geven was die twist echt een leuk extraatje dat het verhaal toch nog meer optilde.

Dus blij dat ik dit boek gelezen heb omdat ik deze serie toch wel volledig wil gaan lezen dus ik kijk eigenlijk wel uit naar het tweede deel dat in Juni zal verschijnen. 

  • Auteur(s) : Angela Marsons
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022588413
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : januari 2020

Over de boeken van Angela Marsons
  • "Mijn advies? Lees het direct. Je krijgt er geen spijt van.' Mark Edwards, bestsellerauteur van Follow You Home
  • "Totaal, compleet, volstrekt BRILJANT.' Bforbookreview.wordpress.com
  • "Simpelweg geweldig.' Thebooknurse.co.uk
  • "Fenomenaal. Een echte pageturner.' Ilovereading.s
  • "Angela Marsons heeft me compleet omvergeblazen.' Readersretreat.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten