Karin Fossum | gevestigde waarde

De verduistering - Karin Fossum (Boekerij)

Karin Fossum is onovertroffen in het beschrijven van de menselijke psyche: de kwetsbaarheid, tekortkomingen, woede en haat.

Sylvi en Miele checken in bij een hotel met hun zoontje Elias van vijftien maanden. In eerste instantie lijkt alles koek en ei: het echtpaar ziet er gelukkig uit en de kleine Elias wordt meteen door het voltallige personeel op handen gedragen. Maar dan gebeurt er iets afschuwelijks: Elias valt van het balkon van hun hotelkamer op de zesde verdieping en is op slag dood.

Konrad Sejer krijgt de zaak toegewezen. Het huwelijk van -Sylvi en Miele blijkt niet zo gelukkig als werd gedacht en de geheimen die de twee proberen te verbergen, drijven hen steeds verder uit elkaar, tot ze lijnrecht tegenover elkaar staan. Hun verdriet en wanhoop maken de zaak er niet makkelijker op, en hoewel beiden verdacht worden, moet de politie hen laten gaan vanwege gebrek aan bewijs. De dood van het -jongetje wordt afgedaan als een ongeluk, maar Konrad Sejer kan de zaak niet van zich afzetten. Hij vermoedt dat er veel meer aan de hand is dan bij het onderzoek boven tafel is gekomen.

Karin Fossum bij Boekerij. Ideaal denk ik dan. Een gevestigde waarde en een uitgeverij die ook weet wat ze doet. Heerlijk. 

Een echte ‘boekerij’-cover en iets donkerder, ja dat is een match, dit boek wil in lezen. Gewoonweg omdat de thrillers van deze uitgeverij 9 boeken van de 10 altijd goed zijn.

‘Ik werd abrupt wakker en snakte naar adem. Ken je dat ge- voel? De hele nacht lig je op de zeebodem, tot je opeens door een grote golf aan land wordt gespoeld. ...’

Karin Fossum is wel een van mijn favoriete auteurs. Als je een boek van haar leest ben je eigenlijk zeker van een gegarandeerde goede lees. Een vlotte lees met genoeg tempo, een straks verhaal en mijn favoriete personages Konrad Sejer en Frank.

Ook dit verhaal is weer goed uitgewerkt, focused zich dit keer meer op hoe mensen zich gedragen en doorgaan na een verschrikkelijk gebeuren maar laat de auteur toch Sejer op tijd en stond opdraven om de spanning in het verhaal te houden.

‘Ze stapten in en kwamen ernstig zwijgend tegenover elkaar te staan. Sejer lang, grijs en van middelbare leeftijd, Skarre met blonde krullen en twintig jaar jonger.’

Enige minpuntje is dat ik Sejer wel een beetje gemist heb in dit verhaal. Ik hou van zijn karakter, zijn redeneringen, de manier waarop hij zijn onderzoeken doet. Gelukkig waren de passages waar hij inzat even geweldig als anders.

Wederom een ontspannende spannende, snelle en vlotte lees van een gevestigde waarde. Karin Fossum stelt nooit teleur en ook dit verhaal slorpt je meteen op. 

  • Auteur(s) : Karin Fossum
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022588222
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : feb2020

"Karin Fossum is een exponent van Scandinavische topkwaliteit.' de Volkskrant.

"De goed uitgediepte karakters, de prachtige sfeerbeschrijvingen en de langzaam opbouwende stijl van schrijven maken dat je Karin Fossums thrillers in een ruk uitleest.' Hebban.nl

"Politieroman van een ongekend hoog niveau.' Vrij Nederland.

0 reacties:

Een reactie posten