Ondergronds

Ondergronds - Lidewij Martens (HarperCollins)

Dat Flo maar één meter zesenvijftig lang is, maakt haar gedrevenheid als rechercheur alleen maar noodzakelijker. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de binnenkort te openen Amsterdamse Noord/Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. Er lijkt een verband te bestaan, maar elke aanwijzing leidt naar een andere dader. 
Kenden de slachtoffers elkaar? Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt waarbij ook zij, haar zoon en haar trouwe hond Hunter doelwit zijn…

Ik las ‘steigereiland’ en daar was ik enthousiast over, een vlotte up-tempo thriller met niet alledaagse personages en setting. Niet nodig te zeggen dat ik dus erg benieuwd was naar deze ‘ondergronds’.

De gekende schrijfstijl die de auteur hanteert vind je ook hier weer terug ook al duurde het toch wel langer voor ik helemaal in het verhaal kwam. Desondanks kon ik het boek niet wegleggen eenmaal in het verhaal.

‘Terwijl Flo de cowboyhoed, die ze zelf liefkozend ‘haar stetson’ noemde, van de kapstok pakte en opzette om naar huis te gaan, werd er op de glazen wand van haar kantoor getikt.’

Het personage Flo roept zoveel tegenstrijdige gevoelens bij mij op. Enerzijds ben ik helemaal voor want een vrouw die geen boodschap heeft aan alles  mooi te verpakken en bullshit en daardoor een echte power vrouw is positief. Anderzijds laat ze moeder zijnde toch wel enkele steken vallen en ook al zijn we allemaal menselijk, logica is hier soms ver zoek en dat frustreerde me soms wel even.

‘’Zitten. En als ik je nog één keer zie met bier voordat de kermis be- gint, krijg je huisarrest,’ zei Flo, maar ze wist zelf ook dat ze toneel- speelde.’

Als je in Amsterdam woont moet dit boek eens zo leuk zijn. Elk hoofdstuk begint met een gekend station in Amsterdam wat een toffe manier is om een nieuw hoofdstuk te starten.  

Net zoals ‘steigereiland’ is ‘ondergronds’ een goeie thriller die wacht om omgetoverd te worden in een mini-serie. De prijs van dit boek is ook erg aantrekkelijk, zeker en vast waarde voor je geld.

  • Auteur(s) : Lidewij Martens
  • Uitgeverij : Harpercollins
  • ISBN : 9789402704914
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : februari 2020

0 reacties:

Een reactie posten