Het isisgeheim

Het Isisgeheim - Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg (HarperCollins)

Vechten, vluchten, verstijven... Wat doe jij?

Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen.
Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden…

De cover vind ik persoonlijk niet lelijk maar ook niet echt mooi. Dat is volledig persoonlijk natuurlijk. Gelukkig is de titel krachtig genoeg en Jeroen Windmeijer zijn schrijven is altijd een succes dus moest in deze lezen.

Ik ben zelf best fan van Egypte en al haar mysteries, farao’s, piramides enzovoorts dus helemaal top om een boek te lezen waarmee je ook wat bijleert.

‘Het was een schitterend gouden beeldje van de godin Isis, nog geen twintig centimeter groot en minstens tweeduizend jaar oud. De anonieme maker was reeds lang tot stof vergaan, maar via dit meesterwerk had hij in zekere zin onsterfelijkheid verkregen.’

De combinatie van de auteurs is fijn en vlot, je vliegt door het boek heen en alle info die je krijgt voelt nooit saai of net dat tikkeltje teveel of te weinig aan. Heerlijk vind ik dat, een spannend boek waar je nog iets van opsteekt.

‘Moet je niet eerst toestemming vragen?’ fluisterde hij toen. ‘Aan Turijn? Aan onze directeur? Het is geweldig om erover te fantaseren, maar je kunt dit toch niet zomaar doen?’

Het verhaal voelde een beetje Dan Brown aan en dat is, ook weer geheel persoonlijk, alleen maar een plus. Thriller zou ik het niet echt noemen, maar wel spannend. Misschien al even polsen bij of Ron Howard tijd heeft voor de verfilming? 

Dankzij de auteurs heb ik weer wat bijgeleerd, ging ik mee op zoektocht, ben ik enorm benieuwd geweest naar de ontknoping en heb ik weer een ontspannend spannend boek kunnen lezen. 


0 reacties:

Een reactie posten