Vernieuwde edities

 Isabel Allende - Nieuwe edities. 


In 2022 vierde @wereldbibliotheek het veertigjarig schrijverschap van Isabel Allende, de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Van haar boeken werden miljoenen exemplaren verkocht. Om haar jubileum te vieren, brachten ze haar grootste bestsellers in geheel vernieuwde edities - en aan 15€ wat een koopje is deze dagen - op de markt.


Fortuna’s dochter : Verslonden is het juiste woord dat beschrijft hoe snel ik dit boek heb gelezen. Op één dag, dus moet dit - tot nu toe - mijn favoriete Isabelle Allende zijn. De timing om net dit verhaal van Eliza - een aangenomen dichter die naïef maar vol van het leven keuzes maakt - te lezen zat er ook voor iets tussen denk ik. Op de bank, met een ziek kindje op mijn schoot en met complete stilte, had ik dus alle tijd om in dit verhaal te komen want dat duurde misschien wat langer als ik gewoon ben van deze auteur. Gelukkig is er het vertrouwde van haar schrijfstijl dat snel een gevoel van zekerheid geeft. 


Portret in sepia : In dit boek lees je Aurora’s verhaal, al speelt haar grootmoeder Eliza een even grote rol. Deze auteur heeft iets waardoor een zwaar en beladen verhaal - een wereld waar deze twee excentrieke vrouwen zich staande houden tussen rasicme, bekrompenheid ed - toch enorm vlot leest. Dit is het tweede deel van een trilogie maar perfect los te lezen omdat het over Aurora gaat. Is het weer een klassieker? Zeker, door de schrijfstijl én de tijdeloosheid (en nog steeds een thematiek vandaag) van het verhaal.


Het huis met de geesten : Een boek waar een vd personages best hatelijk te noemen is, een boek dat ik zelfs even aan de kant legde door een bepaalde gebeurtenis (alle emoties dus tijdens deze lees) maar tevens een boek dat, wanneer je niet aan het lezen bent, door je hoofd blijft spoken. Ik hou intens van de schrijfwijze van deze auteur en hoe ze een verhaal naar haar lezers overbrengt. 


Het negende schrift van Maya: De negentienjarige Maya komt aan op Chiloé, een eiland in het zuiden van Chili. De ogenschijnlijke rust van deze geïsoleerde plek steekt schril af tegen het harde straatleven van Las Vegas met zijn drugs en geweld, dat Maya gewend is. Haar oma heeft haar naar Chiloé gestuurd zodat ze erachter kan komen wat zij nu echt met haar leven wil. Op Chiloé woont Maya bij Manuel Arias, een oudere, stugge antropoloog die bezig is een boek te schrijven over de mythologie van het Chileense eiland. Ook hij worstelt met zijn verleden. Van hem leert Maya weer wat liefde en loyaliteit zijn. Maar als er figuren uit haar oude leven opduiken, dreigt alles voor niets te zijn geweest. — 'Maya heeft mij meer doen lijden dan enig ander van mijn personages. In sommige scènes had ik haar het liefst een draai om de oren willen geven, in andere had ik haar wel in mijn armen willen nemen om haar te beschermen tegen de wereld en haar eigen verwarde hart.' - Isabel Allende


Ben jij nog op zoek naar een boek om cadeau te doen aan een van je (boek)vrienden of vriendinnen, familie,… dan is deze klassieker alvast een aanrader. Of wees lief voor jezelf en geef het jezelf cadeau. Niet je genre? Dan is het nu tijd om uit je comfortzone te stappen en deze auteur een kans te geven. Er zijn geen zekerheden in het leven, buiten deze boeken dan die garant staan voor een goede lees. 

0 reacties:

Een reactie posten