Kwaad bloed | Tine Bergen


 Kwaad bloed - Tine Bergen (uitgeverij Vrijdag)


Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan. 


Kwaad bloed is de nieuwe thriller van Tine Bergen en is een boek met een hoog tempo (al kan het begin voor sommige misschien wat trager aanvoelen) en waar er spanning is maar vooral veel dreiging, het is die voelbare dreiging die je door de korte hoofdstukken loodst.


Korte hoofdstukken, vanuit verschillende perspectieven die zo een geheel vormen maar de auteur zorgt er voor - mede dankzij die vlotte hoofdstukken en een even vlotte schrijfstijl - dat je pas helemaal op het einde de volledige waarheid te weten komt en voor dat einde nog verschillende keren verrast zal worden.


Op geen enkel moment kon ik dit boek wegleggen, op geen enkel moment kon ik alle punten met elkaar verbinden en de puzzel leggen. De sterkte ligt in het psychologische spel dat de auteur haar personages laat spelen en de dreiging die daarvan uitgaat. Zeker de moeite waard. 


  • Auteur(s) : Tine Bergen
  • Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
  • ISBN : 9789464341294
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 288
  • Verschijningsdatum : januari 2023

0 reacties:

Een reactie posten