Het boek van de galg | Thomas Enger


 Het boek van de galg - Thomas Enger (AW Bruna)


Een aanslag: Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent. In de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten. 


Een verdwijning: Peter, een stille, depressieve man, betaalt zijn hypotheek af en neemt grote geldbedragen op. Dan verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Anderhalf jaar later geeft hij een teken van leven, door een e-mail te sturen die een kettingreactie veroorzaakt van gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten. En voor hemzelf… 


Een moordenaar: Chris groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een verdrinkingsongeluk net na zijn geboorte. Hij ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood en een verstoorde verstandhouding met andere mensen. Maar hij leert zichzelf aan om zich net zo normaal voor te doen als anderen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden.


Een flap die een stevige lees beloofd en voor mij was het dat ook. Is het een super spannend boek? Nee, dat nu misschien niet maar ik ben wel heel het boek lang enorm geboeid blijven lezen. 


Moet een boek altijd zo spannend zijn dat je op het puntje van je stoel zit? Nee. Voor mij niet want als de schrijfstijl zo innemend is en het verhaal sterk genoeg is dan hoeft die torenhoge spanning niet, of hoeven er geen extreme plottwist te zijn.


Een oerdegelijk thriller met duidelijk uitgewerkte personages, een goed doordacht opzet en verhaal, dat is wat je te lezen krijgt met dit boek. 


Als je toe bent aan een Scandinavische thriller met de garantie op een goed, degelijk en stabiel verhaal met alle elementen die van een thriller een thriller maken, dan is dit het boek. Niet meer, niet minder. Genieten! 


  • Auteur(s) : Thomas Enger
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400515369
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : januari 2023

0 reacties:

Een reactie posten