De glazen troon | Sarah J. Maas


 De glazen troon - Sarah J. Maas (Boekerij)


Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.


een populair boek, een limited edition, de hype die gaan liggen is, het ideale moment om dit boek te gaan lezen. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik begrijp waarom dit zo een populair YA boek is. Het verhaal sleurt je mee en elk element dat nodig is voor een goed verhaal, is aanwezig. 


De schrijfstijl van deze auteur is voorbij vlot en ook al is dit een fantasy boek, het is helemaal niet moeilijk te volgen. (Sommige fantasy boeken durven al eens wat uitdagender te zijn ivm de worldbuilding ed.) Ik denk enkel niet dat dit een verhaal is dat mij niet lang zal bijblijven. 


Dat het een YA is, dat was voor mij wel heel merkbaar. Het voelde allemaal jong aan en minder ‘adult’ of misschien ben ik gewoon erg oud aan het worden? Niets mis mee trouwens, het is een YA en het was zeker een aangename lees, en als de volgende delen op mijn pad komen, en als dat dan ook van die mooie limited editions zijn, graag, dan plaats ik ze waarschijnlijk vlot op mijn tbr. 


  • Auteur(s) : Sarah J. Maas
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022596814
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : december 2022

0 reacties:

Een reactie posten