56 dagen | Catherine Ryan Howard

 


56 dagen - Catherine Ryan Howard (Boekerij)


Als Ciara hem voor het eerst ziet – zomaar in de supermarkt – is ze direct onder de indruk. Oliver lijkt onbereikbaar, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Zou het echte liefde zijn? En hoe komt zij er weer bovenop als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van hun prille relatie te betekenen. Tot Oliver voorstelt dat Ciara bij hem intrekt tot de lockdown voorbij is… Als Oliver haar voor de vijfde keer ziet – alweer in de supermarkt – is hij direct op zijn hoede. Ciara lijkt onschuldig, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Is ze wie ze beweert te zijn? En hoe komt hij van haar af als dat niet zo is? Dan bereikt COVID-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van zijn plan te betekenen. Tot Ciara ermee instemt bij hem in te trekken tot de lockdown voorbij is…


56 dagen geleden ontmoetten ze elkaar.

35 dagen geleden trok ze bij hem in.

Vandaag vindt de politie een lijk.


Ik val meteen met de deur in huis en laat even weten dat ik geen fan was van je liet mij leven maar deze 56 dagen weet mij veel meer te bekoren. 


De schrijfstijl is even vlot als bij het vorige boek, korte hoofdstukken die wisselen tussen verschillende perspectieven en zich afspelen in heden en verleden. Alles staat goed aangegeven bovenaan het hoofdstuk om verwarring te voorkomen. 


Het boek speelt zich af voor/tijdens covid en de eerste lockdown, ik ben geen grote voorstander van al die COVID-verhalen die nu op ons afkomen maar dit verhaal had gewoon niet geschreven kunnen worden zonder die lockdown. Het stoorde me dus niet.


Een spannende thriller is dit niet, toch las ik vlot verder om te weten hoe alles nu net in elkaar zat, of er nog plottwist mij zouden verrassen en hoe dit boek zou eindigen. Een gewone solide thriller, niet meer maar zeker ook niet minder, die je moeiteloos enkele ontspannende ‘spannende’ lesuren zal brengen. 


  • Auteur(s) : Catherine Ryan Howard
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022597620
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : januari 2023

0 reacties:

Een reactie posten