De andere Mona Lisa | Jonathan Santlofer

 


De andere Mona Lisa - Jonathan Santlofer (Fontein)


Kunstprofessor Luke Perrone stuit in de dagboeken van zijn overgrootvader Vincent Peruggia op een passage waarin die suggereert dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt een replica is. Wat heeft Peruggia met de roof van de Mona Lisa in 1911 te maken en waarom lijkt hij op de hoogte van zoveel details? Luke stort zich in de wereld van kunst en vervalsing waarbij hij te maken krijgt met handelaren, vervalsers en verzamelaars. Al snel blijkt dat het zijn zoektocht niet zonder gevaar is…


Wat een boeiend verhaal beloofde de flap mij en het loste die verwachting in. De roof, het personage, het onderzoek,… een heel sterk verhaal. Google heeft het trouwens ook geweten en dat is heerlijk als een boek dat teweegbrengt. Een prettige schrijfstijl, korte hoofdstukken, meerdere perspectieven - maar nooit verwarrend - en een puzzel die je tussen heden en verleden legt. 


Toch mis ik iets. Er knaagt iets. Wat is het nu dat ik mis want het las zo vlot en ik was super geïnteresseerd, getriggerd en de info die ik kreeg in verband met de roof, de kunstwerken,… waren razend interessant. Wat is het dan dat dit boek miste? Details. Het boek had gerust, zonder een seconde saai te worden, dubbel zo dik mogen zijn gevuld met details. Elk personages had veel meer details en achtergrond mogen hebben, er had nog beeldender geschreven en beschreven mogen zijn.


Een historische roman/thriller met een Dan Brown-toets. Een sterk verhaal dat je meesleept met best wel wat spanning. Meer details, personages die meer waren uitgewerkt, hadden van dit boek een vijf sterren lees gemaakt. Ik hou het nu op +3.


0 reacties:

Een reactie posten