Augustus | J.D. Barker


 Augustus - J.D. Barker (Boekerij)


Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.


Rechercheur Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch – de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte SUV. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben… Toch?


Een nieuw boek van J.D. Barker - een autobuy auteur - en ik ben door deze dikke pil gevolgen. Eergisteren gestart, gisteren uitgelezen. Het las zo vlot, het verhaal hield me (bijna) constant in zijn greep en ik moest gewoon weten hoe dit ging eindigen. 


Waar deze auteur met de trilogie en Beller op lijn vier nog thrillers leek te schrijven naar de ‘wat hoort’ formule, ontwikkelende hij nu een heel eigen stijl. Zowel van schrijven als verhaal vertellen. Is dit voor iedereen? Misschien niet en ik had aan het einde van deel drie wel een dipje qua focus maar dat duurde niet lang.


Waarom is er een lijk te vinden elk jaar op die ene specifieke datum? Wat is de connectie tussen al deze personages? Hoeveel kan het hoofdpersonage, Jack, dragen voor hij zelf doorslaat? Wat/wie is Stella? Allemaal vragen die ervoor zorgen dat je blijft lezen. Een iets vreemdere lees, met paranormale toetsen maar daarom niet minder sterk. 


  • Auteur(s) : J.D. Barker
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022596401
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 672
  • Verschijningsdatum : juli 2022

0 reacties:

Een reactie posten