Het schot dat niemand raakte | Richard Osman


 Het schot dat niemand raakte - Richard Osman  (cargo)


De hoogbejaarde leden van de moordclub verheugen zich op eindelijk weer eens een normale donderdag om bij te kletsen. Maar helaas, hun rust is van korte duur. Een plaatselijke televisieberoemdheid is op zoek naar een sensationele scoop en de amateurspeurders laten zich maar al te graag inzetten om twee onopgeloste moorden te onderzoeken. 


Ondertussen hoopt Elizabeth, de officieuze leider van de moordclub, haar verleden bij de inlichtingendienst eindelijk achter zich te laten. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, want ze krijgt onverwachts bezoek van een oude vijand, die haar een ultimatum stelt: ze moet iemand vermoorden, anders wordt ze zelf vermoord. Terwijl Elizabeth worstelt met haar geweten, duiken de andere leden van de moordclub in het mysterie van de twee oude moorden. Ze worden geholpen door een bonte stoet aan nieuwkomers (onder wie televisiesterren, witwassers en voormalig KGB’ers) en ontdekken een verband tussen de moordenaar en de missie van Elizabeth. Zullen ze de zaak op tijd oplossen om haar te redden?


Britse humor, cozy crime en karaktervolle personages, dat zijn de boeken die deze auteur schrijft met de moordclub op donderdag. Het schot dat niemand raakte is het derde boek in de serie (lees ze allemaal, je mist anders gewoon te veel over die heerlijke personages als je dat niet doet) en ook dit boek las ik met veel plezier.


Geen bloederige thriller maar de gekende personages die een zaak oplossen maar niet zonder slag of stoot. Joyce en Elisabeth zijn wel steeds de sterspelers in deze boeken van Richard Osman, al ben ik nu wel al helemaal invested in alle personages. Een detective - dat omschrijft dit beter - die je helemaal inpalmt. 


De auteur heeft ook een vlotte pen die ervoor zorgt dat deze boeken een slechte dag beter maken en op een mooie dag dat extra sprankeltje geven. Want je, boeken hebben die kracht en deze cozy crime zeker. 


  • Auteur(s) : Richard Osman
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN : 9789403169613
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : november 2022

0 reacties:

Een reactie posten