De kleuren van magie | V.E. Schwab


 De kleuren van magie - V.E. Schwab (Boekerij)


De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.


Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen reist als ambassadeur voor de Maresh-dynastie. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Delilah Bard ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat hen naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht..Als iemand fantasy zegt dan zeggen ze in dezelfde zin ook Schwab. Een limited edition van deze titel en na het lezen van Addie Larue en Gallant was de tijd aangebroken om in dit boek te duiken. 


De schrijfstijl is vlot en beeldend. Ik had geen moeite om te volgen qua world building en de verschillende Londens, qua magie en om de personages een gezicht te geven. Het boek las ook heel erg vlot maar het verhaal nam echt wel heel veel tijd om echt van start te gaan. 


Ondanks dat dit boek een trage start maakt wou ik toch weten waar dit verhaal naartoe ging. De personages van Kell en Lila hadden zo een sterke dynamiek en beide zo een uitgesproken karakter dat zij voor nog meer magie zorgden in de magie. Het verhaal zelf leek ofwel spannend te zijn ofwel heel kabbelend.


Het is een leuk, magisch verhaal met hoogstens en laagtes tijdens het lezen. 


  • Auteur(s) : V.E. Schwab
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022596838
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : september 2022

0 reacties:

Een reactie posten