Gloriedagen (Waldfriede l) | Corina Bomann


 Gloriedagen - Corina Bomann (Boekerij)


Deel 1 van de Waldfriede-serie, dé nieuwe historische serie van #1 bestsellerauteur Corina Bomann


Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, wordt het personeel van Waldfriede geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.


Het leeuwenhof, De kleuren van schoonheid, het zijn trilogies aan de hand van Corina Bomann. Nu is er gloriedagen, het eerste boek van een trilogie rond Waldfriede, een ziekenhuis, en gebaseerd op waargebeurde feiten. En als je denkt dat Corina Bomann bij het zoveelste boek saai of voorspelbaar zou worden, dan heb je het grondig mis. 


Wat een goed boek. Ik heb gelachen, gehuild, vertederd geweest en boos. Er zijn beminnelijke personages, er zijn personages die je niet vertrouwt en sommige personages, hoe charmant en sympathiek aan het begin, zo zijn ze dat na een hele tijd niet meer. 


Een dikke pil dit boek maar geen seconde voelde dit boek lang aan, eerder te kort en dat dankzij de kunde van de auteur. Haar schrijfstijl is vlot, prettig, beeldend en innemend. Ik kijk vol ongeduld uit naar het tweede deel van deze reeks. Genieten met de grote G. 


  • Auteur(s) : Corina Bomann
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022595510
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 576
  • Verschijningsdatum : juli 2022

0 reacties:

Een reactie posten