De koperen koning | S.A. Chakraborty

 


De koperen koning - S.A. Chakraborty (Boekerij)


Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van Dara, de djinn die haar hart stal, of prins Ali, die ze als haar vriend beschouwde. En dat allemaal onder het toeziend oog van een koning wiens troon eens aan haar familie toebehoorde. Eén misstap en haar volk is verdoemd.


Prins Ali is verbannen omdat hij zijn vader durfde te trotseren. Opgejaagd door huurlingen, verdwaald tussen de onherbergzame koperen zandbanken van zijn voorouderlijke land, moet hij vertrouwen op de angstaanjagende vaardigheden die de marids, onvoorspelbare waterwezens, hem hebben gegeven. Hierdoor dreigt hij een verschrikkelijk geheim te onthullen, dat zijn familie lang verborgen heeft weten te houden.


Terwijl er een nieuwe eeuw nadert en de djinns zich verzamelen binnen de hoge bronzen muren van Daêvabad, broeit er in het verlaten noorden een onvoorziene dreiging. Een kracht die niet alleen een storm van vuur naar de stadspoorten zal brengen, maar ook een krijger die zijn gelijke niet kent.


Het tweede deel in de Daevabad serie en overleeft dit verhaal de vloek van het tweede boek? Want het eerste deel, de bronzen stad, was zo ongelooflijk goed dat evengoed doen - of nog beter - moeilijk zou zijn maar de auteur slaagt erin met vlag en wimpel.


Ik ben verliefd op de meeste personages, betoverd door landschap, bevangen door de magie en ook in dit boek weer meegesleept door die vlotte schrijfstijl die de auteur hanteert. Het verhaal, dat zoveel elementen, intriges en vragen bevat, blijft goed te volgen. Het is gewoon met elk hoofdstuk nog beter geworden. Dit verhaal, deze werelden, zit gewoon ongelooflijk goed in elkaar én is zo sterk geschreven.


Is dat derde deel er al? Want ik ben zo verliefd op deze boeken. Niet alleen omdat het zo een mooie edities zijn - dat is dan weer een extra - maar omdat alles eraan zo mooi is. Er is niets dat mij stoort aan deze boeken, dus ja, perfectie bestaat. 


  • Auteur(s) : S.A. Chakraborty
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022594711
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 592
  • Verschijningsdatum : september 2022

0 reacties:

Een reactie posten