Een duistere schittering | Stacey Willingham


 Een duistere schittering - Stacey Willingham (Cargo)


Echte monsters verschuilen zich niet het bos, ze zijn niet de schaduw achter de boom of de onzichtbare aanwezigheid in een donkere hoek. Nee, echte monsters staan recht voor je. 


In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten. 


Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiënten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.


Wat een goed boek! Ik val gelijk met de deur in huis hoor. Het was alsof ik een ongelooflijk spannende true crime docu aan het bekijken was. Dit verhaal, dit boek, kan ik enkel maar bestempelen als een ijzersterk debuut. 


In dit boek lees je hoe Chloe, een psychologe en de dochter van een seriemoordenaar, terug geslingerd word naar haar verleden wanneer er weer jonge meisjes beginnen verdwijnen gelijkaardig aan haar vaders werkwijze. Is er een copycat aan het werk?


Vanaf dan krijg je mondjesmaat meer informatie over Chloe’s jeugd en begrijp je meer en meer hoe het komt dat Chloe is zoals ze is. Met steeds meer informatie probeer je de puzzel te leggen maar de auteur zorgt ervoor dat je op scherp blijft staan. 


Snel, vlot, spanning en ik voelde een constante dreiging. Heerlijk. Zo wil ik mijn te

Trillers het liefst. Je merkt - je voelt zelfs - hoe er zoveel meer is dan eerst gedacht en de auteur neemt je er traag maar gestaag naartoe. En beste van al, ik had het niet door.


  • Auteur(s) : Stacey Willingham
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN : 9789403163116
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 416
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten