The repair club | Charles den Tex

 The Repair club - Charles den Tex (HarperCollins)


John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hij beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat. 

De Repair Club komt onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad? 


Een boek dat een traag begin heeft en dat je achteraf gezien al helemaal op het verkeerde spoor zet. Je leert personages kennen en hun achtergrond. Wanneer het boek eindelijk zijn vaart krijgt is het onmogelijk dit boek en John los te laten. Verleden en heden wisselen zich af waardoor de puzzel meer en meer vorm krijgt, alsook het gezicht van het verraad. 


Ingewikkeld maar op een goede manier ingewikkeld, complex zeg maar. Naarmate het verhaal vordert begon de adrenaline ook bij mij meer en meer te stromen. Je moet je hoofd bij deze zaak houden maar dankzij de schrijfstijl van de auteur wil je mee in deze zaak duiken en leg je nog net zelf geen papieren dossier aan zodat je zelf de pintjes met elkaar kan verbinden. 


Op eerste gezicht lijken de repair club leden geen grote rol te hebben maar zonder hun was het geen geoliede machine, ze werken snel, geluidloos, onzichtbaar en weten wat de verwachtingen zijn. Spionage, twist en turns, spanning, dreiging, fantastisch geschreven,… het zijn maar enkele woorden die passen bij dit boek. Het voornaamste dat je moet onthouden is: lees dit boek.


  • Auteur(s) : Charles den Tex
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402709520
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : april 2022

0 reacties:

Een reactie posten