Het koninkrijk der bruggen | Danielle L. Jensen


 Het koninkrijk der bruggen - Danielle L. Jensen (Boekerij)


Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.


Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?


Dit boek start al met een knaller van een eerste hoofdstuk en daar is dan de toon mee gezet van wat een heel boek lang, een super goed verhaal zal worden. Het is snel, dreigend, spannend,… Ik moet de andere delen ook lezen want ik ben verslingerd aan dit verhaal.


De schrijfstijl is vlot en makkelijk waardoor je door het boek heen vliegt. De auteur houdt je ook voortdurend in spanning omdat je steeds voelt dat er - mogelijks - wat staat te gebeuren. En de auteur delivers met dit verhaal. Het einde is misschien een beetje voorspelbaar maar dat maakt eigenlijk niet uit, het is zo goed geschreven. 


Ook de personages zijn goed omschreven en kregen vlot een gezicht in mijn hoofd. Ik ben trouwens heel benieuwd om ze nog beter te leren kennen. En kunnen we het even hebben over de oma. Hoe goed is dat personage? Ongetwijfeld gaan we haar nog tegenkomen in verdere delen, dat moet haast wel.


Het enige minpunt dat ik kon vinden in dit boek is dat het wel even duurde voor ik de wereld gedetailleerd genoeg voor me zag. Aan de kaart die mee in het boek zit, had ik niet zoveel, dat beeld kwam een hele tijd niet echt overeen met hoe ik het ervaarde. 


Ik geef hem toch 5 sterren. Ondanks wat losse eindjes hier en daar en wat verwarring was ik van begin tot einde ongelooflijk geboeid aan het lezen. Ik wil meer, en snel. 


  • Auteur(s) : Danielle L. Jensen
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022595220
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : april 2022

0 reacties:

Een reactie posten