Slagzij | Jørn Lier Horst, Thomas Enger


 Slagzij - Jørn Lier Horst, Thomas Enger (AW Bruna)


Inspecteur Sofia Kovic ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo in het afgelopen anderhalf jaar. Ze probeert haar baas, Alexander Blix, te bereiken nog voor ze iemand anders bij de politie op de hoogte brengt. Maar voordat Blix haar kan terugbellen, wordt Kovic doodgeschoten in haar huis. Het lijkt op een keiharde afrekening. En in het appartement onder dat van Kovic lukt het Blix’ dochter Iselin maar net om aan hetzelfde lot te ontsnappen. Vier dagen laten zitten Blix en misdaadjournalist Emma Ramm in een verhoorkamer tegenover de nationale recherche. Blix heeft een man doodgeschoten en Ramm heeft dit zien gebeuren. In het ziekenhuis vecht Iselin voor haar leven. Blix weet inmiddels niet meer wie hij nog kan vertrouwen. En wat erger is: hij weet niet of Iselin het zal redden. Bovendien is hij er niet zeker van dat hij de juiste man heeft neergeschoten…


Dat deze heren weten hoe ze thrillers moeten schrijven bewijzen ze met Slagzij nogmaals. Maar deze keer doen ze het iets anders dan gewoonlijk. Geen paniek, de schrijfstijl is zoals bij voorgaande boeken nog steeds even vlot en snel. Ook met deel drie staat het boek strak van de spanning.


Deze keer ligt de focus meer op Blix en Ramm en dan eigenlijk specifiek Blix. Je start het boek met een verhoor van Blix om dan afwisselend tussen de verhoren naar de voorafgaande uren terug te keren en zo te ontdekken wat er nu precies gebeurd is. Dit zorgt ervoor dat de spanning te snijden is en je niet snel genoeg kan lezen.


Wat ik nu zo leuk vind aan dit boek is niet zozeer de dader - dat concept is niet zo nieuw - maar vooral hoe de auteurs Blix zoveel meer diepgang geven. Ook van Emma krijg je weer een extra kant te zien. Het verhaal dat ze met Slagzij geschreven hebben is gewoon ongelooflijk sterk. Net zoals de vorige boeken. Deze auteurs know how to deliver!!


Wat een schrijversduo is dit toch. Deel drie in de Blix & Ramm serie en wat een pageturner. Even wat anders en toch zo herkenbaar een schrijven van dit duo. Duizend keer ja voor deze must-read. 


0 reacties:

Een reactie posten