112 verhalen | Stef vanLee


 112 verhalen - Stef vanLee  (Uitgeverij Vrijdag)


112 verhalen met, over en op spoed geeft een inkijk in het dagelijkse reilen en zeilen op de spoeddienst. Verpleegkundige Stef Vanlee neemt je mee achter het stuur van de ziekenwagen en MUG naar bizarre, aangrijpende en vaak ijzingwekkende plekken en situaties. Hij ontmoet mensen in hun meest kwetsbare momenten en probeert samen met zijn collega’s het verschil te maken. Maar hoe snel en doelgericht hij telkens handelt, achter het uniform schuilt een mens van vlees en bloed die aangegrepen wordt door wat hij meemaakt. Sommige allesbepalende gebeurtenissen kleven jaren later nog aan hem. Gelukkig is het niet altijd kommer en kwel: van uit de hand gelopen communiefeesten tot dronken patiënten die avances maken, Stef maakt in zijn job ook de gekste taferelen mee. Dit boek bevat 112 waargebeurde verhalen met, over en op spoed. Ze zijn vaak heftig, soms grappig en af en toe onaannemelijk, maar altijd met veel respect voor alle betrokkenen.


Iedereen is wel nieuwsgierig om wat inzicht in het leven van mensen te krijgen. Of dat nu een goede of slechte afloop heeft, het interesseert ons. Met 112 verhalen brengt de auteur verhalen vanop de spoedafdeling, verhalen die dus goed aflopen maar evengoed verhalen die geen leuk einde kennen.


Een boek vol emoties. Goede emoties want een glimlach verscheen weleens op mijn gezicht maar ook evengoed rauwe emoties. Wat wel voorop staat in dit boek is hoe duidelijk de auteur maakt hoe hijzelf, als verpleegkundige en heel het team dat instaat voor zorg, dit met hart en ziel doen. Duizend maal dank daarvoor.


De kracht van dit boek is de fijne en eerlijke schrijfstijl van de auteur, dit zijn niet allemaal feelgood verhalen en het is fijn om gewoon te lezen dat het leven op de dienst spoed en MUG zeker niet altijd rozengeur en maneschijn is. Een aanrader, en leuk is dat bij sommige verhalen een podcast of video horen. 


  • Auteur(s) : Stef Vanlee
  • Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
  • ISBN : 9789464341133
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 328
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten