Schaduw van de Lahr | Inge de Vries


 Schaduw van de Lahr - Inge De Vries (Zilverspoor) 


Dawit is verstijfd van angst als hij tijdens een beleg oog in oog komt te staan met de machtige lahr: verachtelijke wezens die chaos en vernietiging brengen in heel Jahan. Prinses Shirin Mazal wentelt zich juist in de bescherming van de Reignovar. Deze majestueuze adelaars brengen haar koninkrijk niets dan vrede en voorspoed. Maar dan slaat het gruwelijke noodlot toe. Dawits dromen over een grootse toekomst worden door een aanvallend leger aan diggelen geslagen. Alun brengt hem bij en redt zijn leven. De mysterieuze jongen draagt een verzegelde brief bij zich, die hij in het verre zuiden moet bezorgen. En omdat Dawit er niets voor voelt om zich verplicht bij de vijand aan te sluiten, gaat hij met Alun mee op een avontuurlijke reis vol gevaarlijke ontdekkingen. Terwijl hun vriendschap opbloeit, opent zich een wereld voor Dawit die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Gaandeweg beseft hij dat hij prinses Shirin nodig heeft om te overleven en een einde te maken aan alle ellende. Een duistere man heeft macht over de ratten en kan de lahr beheersen. Met meedogenloze ambitie werkt hij toe naar een gruwelijk doel.


Toen ik de cover van dit boek zag wist ik dat dit een boek was dat ik wou lezen. Wat een mooie cover, en weet je… soms moet je gewoon toegeven aan die covercrush. Een dikke pil, had best een duologie kunnen zijn want het verhaal leent zich ertoe, maar wauw, ik vind dit best een knap debuut hoor. 


Fantasy lijkt mij een heel moeilijk genre om te schrijven. Alles moet kloppen, anders is het al veel te snel té. Deze auteur doet het goed, zeker als je bedenkt dat dit een debuut is. De personages zijn likeable of net niet, en de wereld/omgeving was duidelijk. Wel moet je dit verhaal echt goed volgen.


Ik denk dat elke lezer wel iets in dit boek kan vinden dat aanspreekt qua elementen in het verhaal. Aan het begin en naar het einde toe, las ik eventjes niet zo vlot als de rest van het boek. Inge De Vries kon me eigenlijk wel geboeid houden met dit verhaal. Ik ben vooral heel benieuwd wat deze auteur in de toekomst nog zal doen en waarmee ze haar lezers zal verrassen.


‘Schaduw van de lahr dompelt je onder in een historische wereld vol adembenemende landschappen, krachtige symboliek, geloofwaardige karakters en een vleugje magie. Een betoverend boek, waarin niets is wat het lijkt.’


  • Auteur(s) : Inge de Vries
  • Uitgeverij: Zilverspoor
  • ISBN : 9789463084239
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : februari 2022

0 reacties:

Een reactie posten