Kom eens gauw | M.J. Arlidge


 Kom eens gauw - M.J. Arlidge (Boekerij)


Laat op de avond komt een jonge vader thuis. Zijn dochtertje ligt rustig in haar bedje te slapen, maar die aanblik is een schrijnend contrast met de ravage die hij aantreft in zijn slaapkamer, waar zijn vrouw dood in bed ligt. Op brute wijze is ze om het leven gebracht. Een paar dagen later komt een moeder thuis van een late dienst en treft haar tienerzoon aan in de woonkamer. Vermoord. Beide moorden lijken met hetzelfde wapen te zijn gepleegd, maar wat is het verband?


Terwijl inspecteur Helen Grace zich op de zaak stort, bevindt haar leven zich op een keerpunt. Haar recentste aartsvijand loopt nog vrij rond en dit maakt dat ze geen stap kan zetten zonder drie keer achterom te kijken. Als zich een grote tragedie voordoet, is Helen nergens meer zeker van, zelfs niet van haar baan. Haar trouwe partner Charlie zal tijdelijk in haar voetsporen moeten treden, maar is ze daar wel klaar voor?


Ik hou van Helen Grace. Punt. Het 11e deel en de formule is nu bij zowat elke lezer van deze serie wel gekend. Dus als je hoopt op veel vernieuwends te lezen, dan is dit misschien niet het boek voor jou. 


De formule blijft dezelfde, moorden aan de lopende band, ex-geliefden die Helen het leven zuur maken, een baas die wacht op Helen die (weer) in de fout gaat,… Maar de auteur zijn schrijfstijl is zo vlot - de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door het boek vliegt - en zo makkelijk te lezen, de spanning en dreiging is altijd aanwezig, zelfs als je nu echt wel weet hoe de verloop van de Helen Grace boeken gaat. 


Toch, het zou geen M.J. Arlidge boek zijn zonder de nodige twist en turns en een einde dat doet hopen dat een volgend boek er heel erg snel aankomt. Deze boeken zijne pure spannende ontspanning en even helemaal ontsnappen aan de echte wereld. Cliché of niet, te herkenbaar of niet, ik genoot en kijk nu al uit naar een nieuw boek van deze auteur. 


  • Auteur(s) : M.J. Arlidge
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022591215
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 528
  • Verschijningsdatum : juni 2022

0 reacties:

Een reactie posten