De zwarte koningin | Catharina Botermans


 De zwarte koningin - Catharina Botermans (Mozaïek) 


'De zwarte koningin' van Catharina Botermans speelt zich af in Parijs, 1580. Als dochter van de nieuwe bibliothecaris maakt de jonge Fiora haar debuut aan het Franse hof. Het duurt niet lang voor ze koningin-moeder Catherine de' Medici ontmoet. Catherine ziet iets in Fiora en binnen korte tijd is Fiora een van Catherines meest intieme vertrouwelingen.


Wanneer Catherine Fiora vraagt om voor haar te spioneren, komt Fiora in een wespennest terecht. De opdrachten van Catherine worden steeds gevaarlijker, tot Catherine Fiora het onvoorstelbare opdraagt. Als Fiora hierin meegaat, zet ze alles wat haar dierbaar is op het spel. Ook de liefde van haar leven. Zal het kwaad het winnen van het goede?


Wat heb ik intens genoten van dit boek. Een historische roman die je met het personage van Fiona, hofdame en toch wel vertrouwelinge van Catherina De’Medici laat kennismaken. Wanneer we Fiona leren kennen en ontdekken hoe ze in het hof van Catherina De’Medici komt is de koningin al ouder. Vrij snel word duidelijk hoe manipulatief het karakter van de koningin is, hoe ze controle wil houden en hoe ze Fiona volledig in de ban heeft. 


Het leest lekker weg want het is op een fijne manier geschreven. Ik las dat enkele lezers wat moeite hadden om door de eerste hoofdstukken te komen, persoonlijk had ik daar helemaal geen last van. Ik waande me meteen in die tijd en aan het hof vol intriges en geheimen. Zowel de koningin als Fiona zijn razend interessant en de sfeer die de auteur door haar schrijven bij me opwekte was heerlijk. Geboeid en vol interesse heb ik dit boek gelezen dat een kleine inkijk geeft in het hof en Catherina De’Medici. Al mijn lof voor de auteur voor dit debuut dat heel sterk geschreven is. 


Het hoeft dan eigenlijk niet gezegd te worden, maar ik ben heel benieuwd naar verder werk van deze auteur. Heerlijk tijdreizen door middel van een fijne schrijfstijl. 


  • Auteur(s) : Catharina Botermans
  • Uitgeverij: Mozaiek
  • ISBN : 9789023961079
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : maart 2022

0 reacties:

Een reactie posten