Vier wandelaar en een Siciliaan | Marion Pauw, Femmetje de Wind, Elle van Rijn, Roos Schlikker

 Vier wandelaar en een Siciliaan - Marion Pauw, Femmetje de Wind, Elle van Rijn, Roos Schlikker (The House of Books)


Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen? 

De algemene opmerking dat je je niet mag laten misleiden door de kleurige en fleurige cover, klopt. Maar dit is wel mijn type verhaal. Vier vrouwen op een soort kruispunt in hun leven, en de meeste kruispunten zijn helemaal niet fijn om zomaar eventjes over te steken. Knap hoor dat zoveel auteurs samen aan dit boek hebben gewerkt, ik merkte er niet zoveel van, voornamelijk omdat ik zo fijn in het verhaal zat. 


Waren de karakters van de personages duidelijk? Ja. Hadden ze best nog gedetailleerder voorgesteld mogen worden? Ja, maar uiteindelijk stoorde dat niet. Heel erg feelgood is dit niet, alhoewel, het leven is gewoon ook helemaal niet elke dag leuk en vol fijne ditjes en datjes. Dus ja, ik genoot van dit fijne, vlot geschreven boek. En euhm, waar boek ik mij een wandel-vakantie?!


Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten. 


0 reacties:

Een reactie posten