Nu breekt mijn pijp | Nadine Monfils


 Nu breekt mijn pijp! - Nadine Monfils (Horizon)


De bekende Belgische kunstschilder René Magritte als dolle detective.


De jaren 1950, toen Brussel oh la la en olijk was. De bekende schilder René Magritte - bolhoed, donker pak en een eeuwige pijp tussen de lippen - wordt aan de tramhalte getroffen door de verschijning van een jonge vrouw in een bloemetjesjurk. Terug thuis vertelt hij over dit visioen aan zijn echtgenote Georgette en vereeuwigt hij de jonge vrouw op doek. Enkele dagen later wordt diezelfde vrouw vermoord teruggevonden, met een geparfumeerde liefdesbrief en een boeket seringen. René en Georgette, beiden begiftigd met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, besluiten op onderzoek uit te gaan.


Het is een beetje een hype aan het worden. Bekende mensen opvoeren in een - feelgood - verhaal waar ze hun innerlijke detective boven halen en waar ze dan zelf op onderzoek uitgaan. Ik las al een boek waar Angela Merkel de hoofdrol heeft en ook the Queen loste al enkele moorden op, en nu schaart ook René Magritte zich bij de club.


Wanneer René een schilderij maakt met een vrouw die hij eerder zag en opmerkte, raakt hij - wanneer die vrouw vermoord terug gevonden is - gefascineerd in de zaak. Omdat hij altijd gedroomd heeft van een detective te zijn, werkt hij samen met zijn muze en echtgenote Georgette, hun weg in de zaak en bijten ze zich erin vast.


Blijft het bij die ene moord of niet? Naarmate het verhaal vorderde verloor ik wel een beetje mijn interesse en een bepaald stuk leek me echt wel een beetje te ver gezocht. Heel veel vaart zat er niet in, al paste dat wel bij de personages. De dynamiek van René en Georgette maakte veel goed. Wat een fijn koppel zijn zij. Georgette is zo een leuke en met tijden hilarische vrouw. 


Een klassieke zoektocht naar de wie-wat-waar-wanneer-vraag met een bekende schilder en zijn nuchtere en niet op haar mond gevallen vrouw in de hoofdrol. Zeker geen thriller maar eerder een boek met spanning en de nodige feelgood. 


  • Auteur(s) : Nadine Monfils
  • Uitgeverij: Horizon
  • ISBN : 9789464102437
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten