De geur van een moeder | Lucia van den brik

 De geur van een moeder - Lucia van den Brik


(Ambo|Anthos)


Lentl verliest haar moeder op jonge leeftijd. Haar vader legt de schuld bij haar en thuis wordt de sfeer steeds grimmiger. Ze heeft niemand bij wie ze terechtkan, maar ze weet zich staande te houden. Ze moet wel, en tekent alles van zich af. Uiteindelijk ontwikkelt Lentl zich tot een van de beste tatoeëerders van het land. Ze oefent zoveel op zichzelf dat haar huid een verontrustend canvas wordt van alles wat haar is aangedaan.


De geur van een moeder gaat over Lentl als kind en als dertig jarige. Over onveilig opgroeien. Wat dat met je doet. Hoe dat doorwerkt. In jezelf. In je hoofd.


Na het lezen van Lucia van den Brink haar debuut, bestond er geen twijfel dat ik haar volgende boek ook zou lezen. Met De geur van een moeder schreef deze auteur een boek dat je raakt, dat het een verhaal is dat binnenkomt is een understatement. Een boek waar ik tijdens en na het lezen, mijn kinderen nog eens een extra knuffel gaf. Waar ik beloofde mijn best te blijven doen. 


Alleen maar bewondering hoe de auteur dit verhaal naar haar lezers brengt, ondanks de rauwe werkelijkheid die pijnlijk is, is er hoop. Woorden komen moeilijk wanneer ik dit boek wil beschrijven omdat Lucia dit zo goed schreef en beschreef dat ik de krop in mijn keel nog steeds niet heb doorgeslikt, en dat is allemaal positief bedoeld. 


Lieve Lucia van den Brink, ik was - en ben nog steeds - beyond enthousiast over je debuut en ook met dit boek zorg je ervoor dat ik, jaren later, ongetwijfeld nog veel aan jou en je schrijven zal denken.


  • Auteur(s) : Lucia van den Brink
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026354779
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : juni 2022

0 reacties:

Een reactie posten