Gegijzeld | Clare Makintosh

 Gegijzeld - Clare Mackintosh (De Fontein)


Wanneer een vlucht van Londen naar Sydney wordt gekaapt, staat stewardess Mina onder druk. Als ze doet wat de kapers willen, blijft haar dochter in leven, zo niet dan laten ze het vliegtuig crashen…


Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.


Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…


Dit is mijn eerste boek van Clare Mackintosh. Noem me gerust een dwaas hoor. Ik las nog niets van deze auteur - ondanks lovende recensies - omdat de covers mij nooit aanspreken. Met gegijzeld kwam daar eindelijk verandering in.


Wat me meteen opvalt is dat de auteur je meteen grijpt en dat blijft doen doorheen heel het boek. Het concept van een gekaapt vliegtuig, een 20-uur durende vlucht, Mina,

echtgenoot Adam, hun dochtertje, het zorgt meteen voor de nodige adrenaline en dreiging.


Afwisselende hoofdstukken tussen Mina, Adam en passagiers van de vlucht zorgen dat je alert blijft en dankzij de ongelooflijk vlotte schrijfstijl van de auteur is het boek niet weg te leggen voor je het uit hebt. Ik werd steeds verder ‘geduwd’ om te blijven lezen. Niets bestond nog buiten het boek.


Elk personages kruipt onder je huid. Zo lijkt het toch. Mina en Adam, hoeveel ‘miserie’ kan je hebben, hun dochter Sophia die moeilijk hecht door veel te veel bagage voor een jong kind. Al deze deeltje en puzzelstukjes worden langzaam maar verbonden met elkaar en de plot het zeer verrassend te noemen. 


Ik was al geen grote van van reizen met het vliegtuig en nu al zeker niet. Maar even alle grappen aan de kant, dit is gewoon echt een heel goede en stevige thriller waar de spanning voelbaar is, waar veel gebeurd en een thriller die je gewoon moet lezen deze zomer. 


0 reacties:

Een reactie posten