Een hele lieve fuck you | Sylvia van Driessche

 Een hele lieve fuck you - Sylvia van Driessche (Horizon)


Een krachtige roman over #MeToo en narcisme


Alexa, een journaliste die haar dagen vult met het schrijven over lippenstiften en het drinken van cava, wordt naar een filmfestival gestuurd. Wat een routineklus moet worden, verandert wanneer ze haar jeugdliefde Finneas Mallieu tegenkomt, die intussen een wereldvermaard acteur is geworden. Terwijl Alexa wegvlucht in alcohol, wordt ze geconfronteerd met verontrustende verhalen over seksuele intimidatie in haar onmiddellijke omgeving. Tevergeefs probeert ze de onderzoeksjournaliste in haar te onderdrukken. Alexa wordt meegezogen in een gevaarlijke wereld, een die haar dwingt haar verleden te confronteren en haar toekomst op te offeren.


Als voornamelijk Young Adult auteur mixed Sylvia van Driessche die specifieke manier van schrijven in de roman, dat merk je voornamelijk op in de personages en Alexa. Dat zorgt dat dit boek een zeer breed bereik heeft qua lezers. En dat is meer dan goed, hoe meer mensen dit boek lezen, hoe beter.


Sylvia weeft verhalen uit haar omgeving in dit boek. Verhalen die ze soms afgezwakt heeft zodat de zwaarte van deze situaties leesbaar blijven. Het hele boek voelt ook echt aan. Dingen gebeuren, mensen gebeuren, waarom zouden die dan niet in een boek gegoten mogen worden.


‘‘… De affaires beginnen altijd met dezelfde geile berichten, al dan niet gewild, en eindigen elke keer met aanranding en stalking van zijn kant, altijd ongewild. Of een illegale dump. En als zijn eigen vrouw zijn slachtoffers geld geeft om te zwijgen... Om te verdwijnen. What the fuck?’’


Geef jezelf de tijd om voorbij de eerste hoofdstukken te komen, het voelt eerst misschien een beetje té glits & glam stereotype aan maar de auteur zorgt er voor dat naarmate het verhaal verder gaat er een krachtig brandend actueel - hier in België toch - boek gelezen zal worden. 


Een snelle roman die stevige thema’s aanpakt, geschreven door de auteur op een manier dat het leesbaar én te begrijpen is door jong en oud. Sylvia van Driessche neemt je mee doorheen #metoo, narcistisme,… waar ze duidelijk enkele kneepjes geeft daar waar gerust nog meer geknepen mag én moet worden.


  • Auteur(s) : Sylvia van Driessche
  • Uitgeverij: Horizon
  • ISBN : 9789492626752
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : juni 2021

0 reacties:

Een reactie posten