Escapades | Onno van Gelder Jr.

 Escapades - Onno van Gelder Jr. (Ambilicious)


'Onder de gabardine van mijn trenchcoat brandde de brief van verlangen gelezen te worden.’ 


Doorheen de vier verhalen in deze bundel walst de liefde: ze is gifbeker én teder, verleidt, daagt uit. Is te allen tijde aanwezig, in een smekende brief of als diepgewortelde jeugdliefde die Victor vergeten waande. Door haar wordt Marie Ange op handen gedragen, voor Heleen is niets wat het lijkt. Ze is onvoorwaardelijk voor altijd: op Jean zijn terras bloeit de camelia. 


Onno van Gelder jr.: Bloemen horen bij de liefde, hebben een eigen taal en krijgen in deze bundel een welverdiende plaats. 


Botanisch aquarellist Hilde Orye maakte tekeningen bij de verhalen van auteur/acteur Onno van Gelder jr. die met ‘Escapades’ aan zijn vierde boek toe is.


Een van mijn favoriete uitstappen is naar de verhalen van deze auteur. Onno van Gelder Jr. weet mij steeds te raken met de manier waarop hij schrijft. Net zoals zijn andere boeken is ook dit boek weer een geschenk - qua vormgeving en binnenwerk - in je handen. De cover neemt je meteen mee naar een specifieke sfeer. Helemaal Onno.


De auteur trakteert ons in zijn typerende schrijfstijl op 4 verhalen. Ongetwijfeld zal een van de verhalen jou raken tot diep in je hart. Bij mij is dit het verhaal van Bruno. De sfeer, de gevoelens,... ik zie ze, ik ken ze. Alsof er een gedetailleerde film voor mijn ogen afspeelt. Tranen van ontroering, van hoe mooi dit verhaal is. 


Je krijgt met deze verhalen veel meer dan enkel een boek. Je krijgt beeldende omschrijvingen van wondermooie bloemen. Je beleefd samen met Bruno, Heleen, Marie Ange en Victor het gevoel van verlangen, liefde, mijmeringen... Je maakt een reis doorheen dit boek zoals enkel Onno van Gelde Jr. je geven kan. 


Ken je deze auteur nog niet, dan moedig ik je aan om hem te leren kennen. Dit is het vierde boek van Onno. Wil je instant weten hoe deze auteur je met zijn schrijven grijpen kan? Dan raad ik aan om Brief van Leonie te lezen. Met enkele pagina’s schreef de auteur een hartverscheurende doch hartverwarmende kortnovelle.


  • Auteur(s) : Onno van Gelder Jr.
  • Uitgeverij: Ambilicious LLP
  • ISBN : 9789493210547
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 123
  • Verschijningsdatum : juni 20210 reacties:

Een reactie posten