Roadtrip naar nergens | Barbara de Smedt

 Roadtrip naar nergens - Barbare de Smedt (HamleyBooks)


Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt in een Volkswagen busje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.


Na haar thrillerdebuut Alleen en een sterke samenwerking voor het boek Blauw is Barbara de Smedt er met een nieuw boek. De cover van het boek schreeuwt lees mij en het binnenwerk is weer zo knap. 


Dat deze auteur een enorm vlotte schrijfstijl heeft staat als een paal boven water. Ik las de proloog en wist meteen dat ik dit boek in een ruk zou uitlezen. Je vliegt door de korte hoofdstukken heen en het tempo blijft constant waardoor het gevoel van dreiging je nooit helemaal verlaat tijdens het lezen.


Het hoofdpersonage Michelle doet wat we allemaal al eens hebben willen doen. Het leven is prut, alles valt even als een kaartenhuisje in elkaar dus tijd voor bezinning, voor jezelf kiezen want er is toch niets meer te verliezen. Ik maakte dus gelijk een klik met dit personage.


Die klik werd naarmate ik vorderde in het verhaal enkel maar groter en groter. Vanwege de bagage die ze figuurlijk meedraagt, wat ze al meemaakte - ook daar had ik voeling en herkenning mee - én om de muziekkeuze van Michelle. Ik brulde zowaar even mee met een specifiek nummer.


De vriendschap die het hoofdpersonage opbouwt met Isa komt geloofwaardig over. Ze is terughoudend, bedenkelijk maar daarom niet minder oprecht voor Michelle. Ook het verhaal zit goed in elkaar. Een enkel personages had misschien iets meer details kunnen hebben of een extra hoofdstuk maar op het einde klopt het gehele plaatje.


Er is enige voorspelbaarheid in het boek qua plot, of dat had er kunnen zijn want door de epiloog wordt je nog een goed door elkaar geschud. Voor mij alleszins weer een meer dan geslaagde thriller en Barbara las ik nou dat er een vervolg op Alleen aankomt?! 


  • Auteur(s) : Barbara de Smedt
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967969
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : juni 2021


0 reacties:

Een reactie posten