Brieven van vroeger | Erica James

 Brieven van vroeger. - Erica James (uitgeverij de Fontein)


Engeland, 1962. Romily Devereux is al ruim twintig jaar de spil van de familie, en ze doet haar best iedereen bij elkaar te houden, maar dat is niet altijd makkelijk. Vooral niet nu een nieuwe generatie volwassen is en volwassen fouten maakt: onbeantwoorde liefdes, mislukte relaties, en geheimen uit het verleden die nu hun tol eisen. In deze roerige tijden is Romily de steun en toeverlaat voor iedereen. Dus als zij zelf een kans krijgt op nieuw geluk, staat ze voor een keuze: kiest ze voor haar familie, of voor zichzelf?


Wat een heerlijke cover toch. Het roept een bepaald sfeertje bij me op en ik werd meteen ongelooflijk nieuwsgierig naar het verhaal. Dit boek sluit aan op het grote huis maar kan los gelezen worden. Het vergt misschien in het begin iets meer aandacht.


De schrijfstijl is mede dankzij korte hoofdstukken vlot te noemen. Elk hoofdstuk wisselt het personage maar dit is aan het begin van het hoofdstuk telkens goed aangegeven. Er zijn echter wel heel veel personages om bij te houden. Het ene personage zal je al beter liggen als het andere. Romily is mijn favoriete personage, een sterke vrouw. Altijd fijn.


Het verhaal heeft alle ingrediënten die je verwacht bij een roman zoals deze. Liefde, twijfels, familiebanden,… het enige ‘probleem’ dat ik heb met dit boek is dat het verhaal niet bleef hangen. Er zat met momenten te weinig tempo in het verhaal, misschien iets te weinig structuur. 


Toch is dit een historische roman die ik met veel plezier gelezen heb. Een lees voor een luie zondag, een boek dat je oppakt en weer even aan de kant legt, een boek waar je je even in een andere tijd en sfeer waant.
0 reacties:

Een reactie posten